Rijbewijs CE

Vrachtwagen CE, vrachtwagen met aanhangwagen

U heeft al het C-rijbewijs in uw bezit? En u wilt nu ook met een aanhanger gaan rijden? Volg dan eerst een proefles CE en kies voor het rijlespakket dat bij u past.

Inschrijven proefles

of bekijk prijzen

Wanneer heb je het CE rijbewijs nodig?
Om deze opleiding te kunnen uitvoeren moet je in het bezit zijn van rijbewijs C.  Voor chauffeurs die achter de vrachtauto een aanhangwagen of oplegger willen voeren met een toegestane maximum massa van meer van 750 kg, is het rijbewijs CE verplicht.

Minimumleeftijd voor afleggen examen C en CE
Sinds 19 januari 2013 moet u voor het afleggen van het examen CE minimaal 21 jaar zijn.  Als u uw rijbewijs CE in combinatie met uw vakbekwaamheid (code 95) haalt, dan kunt u examen doen vanaf 18 jaar.

Beroepsmatig gebruik rijbewijs CE
Voor beroepsmatig gebruik moet de chauffeur bovendien de code 95 hebben. Tijdens de rijopleiding CE komen alle facetten van het chauffeursvak aan bod.  Een houder van het CE rijbewijs mag rijden op combinaties waarvan het Toegestane Maximum Massa van het trekkend voertuig boven 3.500 kg is en waarvan het Toegestane Maximum Massa van de aanhangwagen/oplegger boven 750 kg is.

De CE praktijk rijlessen
Voor uw CE rijbewijs hoeft u geen theorie examen te doen, u kunt meteen met de rijopleiding beginnen nadat u een proefles heeft gedaan. De proefles heeft een duur van 2 uur waarin de instructeur samen met u gaat beoordelen hoeveel rijlessen u nodig dient te hebben. De gemiddelde CE rijopleiding bestaat uit 20 rijlessen afgesloten met een praktijkexamen. De opleiding kan plaatsvinden vanaf 5 dagen.

U kunt bij Osseforth kiezen uit 2 typen CE opleidingen

  1. Vrachtwagen met middenasaanhanger: Scania motorwagen met een wipcar
  2. Trekker met oplegger: Een Scania trekker Automaat met een oplegger.

De keuze is afhankelijk van het feit waar u straks in de praktijk mee te maken krijgt. De trekker met oplegger is een automaatvoertuigVoor beide voertuigen geldt dat als u slaagt u het CE rijbewijs krijgt.

Medische keuring
Als het korter dan 3 jaar is geleden dat u gekeurd bent voor de aanvraag van een rijexamen, dan is uw zogenaamd ‘geneeskundig verslag’ nog geldig, u hoeft dan alleen een ‘eigen verklaring’ in te vullen voor de aanvraag van het rijexamen E achter C. Als het langer dan 3 jaar is geleden dat u bent gekeurd, dan moet u opnieuw worden gekeurd. Tijdens de keuring vult u de ‘eigen verklaring’ in, en deze moet dan worden ondertekend door een Arbo arts.

8.7
Score voor Osseforth Opleidingen na 1514 ervaringen:
 
Dhr./mevr. : "Super ervaring met deze rijschool. Na theorie les de examens in een keer gehaald. C rijbewijs in 1 keer gehaald, en c-e een herexamen door zenuwen. Tweede c-e examen gelslaagd!

Bedankt Hub!!"
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 10."
25-08-2018
Marie-elise Frijsinger : "zeer tevreden over de opleiding voor het c-rijbewijs incl de code 95

Alles werd netjes geregeld

De lessen waren altijd gezellig en ik heb er veel van geleerd "
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 9."
16-08-2018 Hulsberg
rocky : "Helemaal top!!!"
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 9.7."
16-08-2018 Simpelveld
Vrachtwagen CE rijbewijs halen? Osseforth Opleidingen | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2018