Rijbewijs C1

C1 rijbewijs voor lichte vrachtwagens

Wilt u een vrachtwagen gaan besturen en is deze vrachtwagen niet zwaarder dan 7.500 kilogram? Dan kunt u de rijopleiding volgen voor het rijbewijs C1. Schrijf u in voor een vrachtwagen proefles en kies het rijlespakket dat bij u past.

Inschrijven proefles

of bekijk prijzen

Vanaf 19 januari 2013 is het mogelijk om op een vrachtwagen tot 7500 kg het rij-examen af te leggen. U gaat dan op examen voor het zogenaamde C1 vrachtwagenrijbewijs.

Het rijbewijs in deze categorie is in het leven geroepen voor de kleinere vrachtauto types. Bijvoorbeeld de Iveco Daily van 6 meter lang en 2,20 meter breed. Het is mogelijk om met minder theorie- en rijlessen dan gebruikelijk het vrachtwagenrijbewijs C1 te halen. Dit rijbewijs is o.a. bedoeld voor campers, paardentrailers en distributie wagens.

Bespaar honderden Euro's met het C1 vrachtauto rijbewijs

Het examentraject voor het C1 rijbewijs is een stuk eenvoudiger dan het reguliere groot rijbewijs, categorie C waardoor dit honderden euro's kan schelen.

  1. RV1 Light (verkeer & techniek): 40 vragen (50% eenvoudiger)
  2. R2C: (administratieve zaken) 40 vragen.
  3. praktijkexamen C1 (30% eenvoudiger)

U kunt de theoriecursus volgen in een speciale verkorte C1 cursus. Zo verliest u geen tijd en bent u toch optimaal voorbereid op de twee theorie-examens. Ook is het mogelijk om een zelfstudie theorie pakket te kopen.

Proefles Vrachtwagenrijbewijs C1

Wanneer u overweegt om met de opleiding te beginnen, raden wij u een vrijblijvende proefles aan. Deze kennismakingsles duurt 2 uur. Het is onbelangrijk of u reeds eerder vrachtauto gereden hebt. De instructeur die u tijdens de proefles begeleidt, maakt een inschatting van uw leervermogen. Na de proefles krijgt u mede op basis van het voorgaande een advies over uw rijopleiding. Zo weet u vooraf hoeveel rijlessen u nodig hebt, hoe snel u de opleiding kunt starten en wat de totale kosten zijn. Vervolgens kan de gehele rijopleiding worden ingepland. Inclusief het rij-examen. 

Inschrijven proefles
U kunt de opleiding op twee manieren volgen:

  • Reguliere opleiding:
    Bij het volgen van een reguliere opleiding krijgt u 1 à 2 keer per week rijles bij een vaste rijleraar. De reguliere opleiding vindt plaats van maandag t/m vrijdag van 08.00 - 21.00 uur en op zaterdag.
  • Snelcursus (compact opleiding):
    Versnelde opleidingen zijn mogelijk vanaf 5 dagen tot 10 weken en vinden eveneens overdag plaats. U wordt ingedeeld bij een vaste rij-instructeur. Voordat u deelneemt aan een snelcursus is het belangrijk dat u reeds in het bezit bent van de twee theorie certificaten.

Medische keuring is noodzakelijk

Ook voor deze C1 vrachtwagenopleiding is het belangrijk dat u eerst een medische keuring doorloopt bij een ARBO arts. De instructeur zal u na afloop van de proefles hier informatie over geven.

8.7
Score voor Osseforth Opleidingen na 1514 ervaringen:
 
Stan Meentz : "Zeer tevreden met de instructeur en de manier van lesgeven. Fijne uitleg en goede begeleiding zorgen voor een ontspannen rijles. Ik zou de rijschool aanraden. Rob Hinzen bedankt voor de prettige rijlessen! "
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 10."
15-12-2018 Mechelen (NL)
sjef cordewener: "goede deskundige instruteur met veel geduld.
Jammer vond ik dat de theorie examens
bij Osseforth bijna 3 keer duurder waren als wanneer je zelf de aanvraag deed.
groet Sjef Cordewener


"
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 8."
15-12-2018 wijnandsrade
Gio Keulen: "Ben heel enthousiast en zal jullie bedrijf zeker aanbevelen bij vrinden, kennissen en andere belangstellenden."
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 8.3."
17-11-2018 Eijsden
Vrachtwagen C1 rijbewijs nu snel en voordelig behalen! | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2018