Rijbewijs C1

C1 rijbewijs voor lichte vrachtwagens

Wilt u een vrachtwagen gaan besturen en is deze vrachtwagen niet zwaarder dan 7.500 kilogram? Dan kunt u de rijopleiding volgen voor het rijbewijs C1. Schrijf u in voor een vrachtwagen proefles en kies het rijlespakket dat bij u past.

Inschrijven proefles

of bekijk prijzen

Vanaf 19 januari 2013 is het mogelijk om op een vrachtwagen tot 7500 kg het rij-examen af te leggen. U gaat dan op examen voor het zogenaamde C1 vrachtwagenrijbewijs.

Het rijbewijs in deze categorie is in het leven geroepen voor de kleinere vrachtauto types. Bijvoorbeeld de Iveco Daily van 6 meter lang en 2,20 meter breed. Het is mogelijk om met minder theorie- en rijlessen dan gebruikelijk het vrachtwagenrijbewijs C1 te halen. Dit rijbewijs is o.a. bedoeld voor campers, paardentrailers en distributie wagens.

Bespaar honderden Euro's met het C1 vrachtauto rijbewijs

Het examentraject voor het C1 rijbewijs is een stuk eenvoudiger dan het reguliere groot rijbewijs, categorie C waardoor dit honderden euro's kan schelen.

  1. RV1 Light (verkeer & techniek): 40 vragen (50% eenvoudiger)
  2. R2C: (administratieve zaken) 40 vragen.
  3. praktijkexamen C1 (30% eenvoudiger)

U kunt de theoriecursus volgen in een speciale verkorte C1 cursus. Zo verliest u geen tijd en bent u toch optimaal voorbereid op de twee theorie-examens. Ook is het mogelijk om een zelfstudie theorie pakket te kopen.

Proefles Vrachtwagenrijbewijs C1

Wanneer u overweegt om met de opleiding te beginnen, raden wij u een vrijblijvende proefles aan. Deze kennismakingsles duurt 2 uur. Het is onbelangrijk of u reeds eerder vrachtauto gereden hebt. De instructeur die u tijdens de proefles begeleidt, maakt een inschatting van uw leervermogen. Na de proefles krijgt u mede op basis van het voorgaande een advies over uw rijopleiding. Zo weet u vooraf hoeveel rijlessen u nodig hebt, hoe snel u de opleiding kunt starten en wat de totale kosten zijn. Vervolgens kan de gehele rijopleiding worden ingepland. Inclusief het rij-examen. 

Inschrijven proefles
U kunt de opleiding op twee manieren volgen:

  • Reguliere opleiding:
    Bij het volgen van een reguliere opleiding krijgt u 1 à 2 keer per week rijles bij een vaste rijleraar. De reguliere opleiding vindt plaats van maandag t/m vrijdag van 08.00 - 21.00 uur en op zaterdag.
  • Snelcursus (compact opleiding):
    Versnelde opleidingen zijn mogelijk vanaf 5 dagen tot 10 weken en vinden eveneens overdag plaats. U wordt ingedeeld bij een vaste rij-instructeur. Voordat u deelneemt aan een snelcursus is het belangrijk dat u reeds in het bezit bent van de twee theorie certificaten.

Medische keuring is noodzakelijk

Ook voor deze C1 vrachtwagenopleiding is het belangrijk dat u eerst een medische keuring doorloopt bij een ARBO arts. De instructeur zal u na afloop van de proefles hier informatie over geven.

8.7
Score voor Osseforth Opleidingen na 1514 ervaringen:
 
Ricardo Ballesteros Espadas: "Mijn ervaring voor het C-rijbewijs te halen bij Osseforth was prima.
Ik heb hiervoor lessen gehad bij zowel Rob Hinzen als bij Mike en ik wil beide heren bedanken voor de goede begeleiding en lessen om weer iets te mogen toevoegen aan mijn rijbewijs.
Ik zou Osseforth bij iedereen aanraden!
!! Rob en Mike, nogmaals bedankt !!"
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 8."
18-10-2018 Sittard
Gaston Habets: "Osseforth is een bedrijf met hart voor zijn klanten.
Goede deskundige instructeurs zowel in theorie als praktijk.
Ze geven kundig advies over het aantal te volgen lessen.
Aangezien dat ik nogal een zenuwachtig persoon ben had ik het geluk dat mijn C instructeur. niet alleen kundig is in zijn vak maar ook in het gerust stellen en het op je gemak laten voelen.
Tijdens de theorie opleiding wordt er netjes gezorgd voor een hapje en een drankje.
De locatie zoals: leslokalen toiletten kantine e.d. zien er altijd netjes uit.
Een dikke pluim."
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 9."
09-10-2018 Nuth
Dieke Müller: "zeer vakkundig en vriendelijk"
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 10."
08-10-2018 Sittard
Vrachtwagen C1 rijbewijs nu snel en voordelig behalen! | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2018