Rijbewijs C1

C1 rijbewijs voor lichte vrachtwagens

Wilt u een vrachtwagen gaan besturen en is deze vrachtwagen niet zwaarder dan 7.500 kilogram? Dan kunt u de rijopleiding volgen voor het rijbewijs C1. Schrijf u in voor een vrachtwagen proefles en kies het rijlespakket dat bij u past.

Inschrijven proefles

of bekijk prijzen

Vanaf 19 januari 2013 is het mogelijk om op een vrachtwagen tot 7500 kg het rij-examen af te leggen. U gaat dan op examen voor het zogenaamde C1 vrachtwagenrijbewijs.

Het rijbewijs in deze categorie is in het leven geroepen voor de kleinere vrachtauto types. Bijvoorbeeld de Iveco Daily van 6 meter lang en 2,20 meter breed. Het is mogelijk om met minder theorie- en rijlessen dan gebruikelijk het vrachtwagenrijbewijs C1 te halen. Dit rijbewijs is o.a. bedoeld voor campers, paardentrailers en distributie wagens.

Bespaar honderden Euro's met het C1 vrachtwagenrijbewijs

Het examentraject voor het C1 rijbewijs is een stuk eenvoudiger dan het reguliere groot rijbewijs, categorie C waardoor dit honderden euro's kan schelen.

  1. RV1 Light (verkeer & techniek): 40 vragen (50% eenvoudiger)
  2. R2C: (administratieve zaken) 40 vragen.
  3. praktijkexamen C1 (30% eenvoudiger)

U kunt de theoriecursus volgen in een speciale verkorte C1 cursus. Zo verliest u geen tijd en bent u toch optimaal voorbereid op de twee theorie-examens. Ook is het mogelijk om een zelfstudie theorie pakket te kopen.

Proefles Vrachtwagenrijbewijs C1

Wanneer u overweegt om met de opleiding te beginnen, raden wij u een vrijblijvende proefles aan. Deze kennismakingsles duurt 2 uur. Het is onbelangrijk of u reeds eerder vrachtauto gereden hebt. De instructeur die u tijdens de proefles begeleidt, maakt een inschatting van uw leervermogen. Na de proefles krijgt u mede op basis van het voorgaande een advies over uw rijopleiding. Zo weet u vooraf hoeveel rijlessen u nodig hebt, hoe snel u de opleiding kunt starten en wat de totale kosten zijn. Vervolgens kan de gehele rijopleiding worden ingepland. Inclusief het rij-examen. 

Inschrijven proefles
U kunt de opleiding op twee manieren volgen:

  • Reguliere opleiding:
    Bij het volgen van een reguliere opleiding krijgt u 1 à 2 keer per week rijles bij een vaste rijleraar. De reguliere opleiding vindt plaats van maandag t/m vrijdag van 08.00 - 21.00 uur en op zaterdag.
  • Snelcursus (compact opleiding):
    Versnelde opleidingen zijn mogelijk vanaf 5 dagen tot 10 weken en vinden eveneens overdag plaats. U wordt ingedeeld bij een vaste rij-instructeur. Voordat u deelneemt aan een snelcursus is het belangrijk dat u reeds in het bezit bent van de twee theorie certificaten.

Medische keuring is noodzakelijk

Ook voor deze C1 vrachtwagenopleiding is het belangrijk dat u eerst een medische keuring doorloopt bij een ARBO arts. De instructeur zal u na afloop van de proefles hier informatie over geven.

8.7
Score voor Osseforth Opleidingen na 1514 ervaringen:
 
Frank Schumans: "Geslaagd rijbewijs c .
De instructeur heeft mij op een deskundige en prettige manier opgeleid ben altijd graag gaan lessen ben hier echt tevreden over .
Ook de medewerkers op kantoor ben ik zeer tevreden over ze hebben t mogelijk gemaakt om voor of na mijn werk te kunnen lessen wat voor mij van belang was dat is goede planning ."
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 10."
16-04-2019 Sittard
Kim Wijenbergh: "Super begeleid bij zowel theorie als praktijk, Mede daardoor ook in 1 keer geslaagd!"
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 9."
13-03-2019 Meerssen
Yusuf Okkali: "Ik heb onlangs mijn c rijbewijs en code 95 behaald bij osseforth en buitenom het feit dat het een ervaring op zich was, was mijn ervaring met het bedrijf osseforth buitengewoon goed. Zeer gedreven en professionele instructeurs die er alles aan doen om jou in zo verre alles te leren dat je eigenlijk alleen maar kan slagen."
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 8.7."
12-03-2019 Hunnecum
Vrachtwagen rijbewijs c1 nu snel en voordelig behalen! | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2019