Rijbewijs C1

C1 rijbewijs voor lichte vrachtwagens

Wilt u een vrachtwagen gaan besturen en is deze vrachtwagen niet zwaarder dan 7.500 kilogram? Dan kunt u de rijopleiding volgen voor het rijbewijs C1. Schrijf u in voor een vrachtwagen proefles en kies het rijlespakket dat bij u past.

Inschrijven proefles

of bekijk prijzen

Vanaf 19 januari 2013 is het mogelijk om op een vrachtwagen tot 7500 kg het rij-examen af te leggen. U gaat dan op examen voor het zogenaamde C1 vrachtwagenrijbewijs.

Het rijbewijs in deze categorie is in het leven geroepen voor de kleinere vrachtauto types. Bijvoorbeeld de Iveco Daily van 6 meter lang en 2,20 meter breed. Het is mogelijk om met minder theorie- en rijlessen dan gebruikelijk het vrachtwagenrijbewijs C1 te halen. Dit rijbewijs is o.a. bedoeld voor campers, paardentrailers en distributie wagens.

Bespaar honderden Euro's met het C1 vrachtwagenrijbewijs

Het examentraject voor het C1 rijbewijs is een stuk eenvoudiger dan het reguliere groot rijbewijs, categorie C waardoor dit honderden euro's kan schelen.

  1. RV1 Light (verkeer & techniek): 40 vragen (50% eenvoudiger)
  2. R2C: (administratieve zaken) 40 vragen.
  3. praktijkexamen C1 (30% eenvoudiger)

U kunt de theoriecursus volgen in een speciale verkorte C1 cursus. Zo verliest u geen tijd en bent u toch optimaal voorbereid op de twee theorie-examens. Ook is het mogelijk om een zelfstudie theorie pakket te kopen.

Proefles Vrachtwagenrijbewijs C1

Wanneer u overweegt om met de opleiding te beginnen, raden wij u een vrijblijvende proefles aan. Deze kennismakingsles duurt 2 uur. Het is onbelangrijk of u reeds eerder vrachtauto gereden hebt. De instructeur die u tijdens de proefles begeleidt, maakt een inschatting van uw leervermogen. Na de proefles krijgt u mede op basis van het voorgaande een advies over uw rijopleiding. Zo weet u vooraf hoeveel rijlessen u nodig hebt, hoe snel u de opleiding kunt starten en wat de totale kosten zijn. Vervolgens kan de gehele rijopleiding worden ingepland. Inclusief het rij-examen. 

Inschrijven proefles
U kunt de opleiding op twee manieren volgen:

  • Reguliere opleiding:
    Bij het volgen van een reguliere opleiding krijgt u 1 à 2 keer per week rijles bij een vaste rijleraar. De reguliere opleiding vindt plaats van maandag t/m vrijdag van 08.00 - 21.00 uur en op zaterdag.
  • Snelcursus (compact opleiding):
    Versnelde opleidingen zijn mogelijk vanaf 5 dagen tot 10 weken en vinden eveneens overdag plaats. U wordt ingedeeld bij een vaste rij-instructeur. Voordat u deelneemt aan een snelcursus is het belangrijk dat u reeds in het bezit bent van de twee theorie certificaten.

Medische keuring is noodzakelijk

Ook voor deze C1 vrachtwagenopleiding is het belangrijk dat u eerst een medische keuring doorloopt bij een ARBO arts. De instructeur zal u na afloop van de proefles hier informatie over geven.

8.7
Score voor Osseforth Opleidingen na 1514 ervaringen:
 
jo cornelissen: "perfect geinstrueerd door peter-paul die op kalme wijze mijn aangeleerde fouten wist om te vormen naar een veilige rijmanier.door het vertrouwen van peter-paul ben ik met een bepaalde zekerheid aan examen begonnen.zonder zenuwen heb ik dan ook een goed resultaat behaald."
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 8."
09-02-2019 maastricht
Jos Kerkhoffs: "Serieus en deskundig bedrijf. Ben blij dat ik voor Osseforth Opleidingen gekozen voor mijn camperrijbewijs."
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 10."
26-01-2019 Elsloo
Danny Frings: "In 2018 begonnen met de taxi en vrachtwagenopleiding. Ik wil deze review schrijven vd vrachtwagen. Taxi zal ik een aparte over schrijven ivm andere instructeur. Overigens zijn al mijn ervaringen bij dit bedrijf positief. Op kantoor is iedereen vriendelijk, behulpzaam en klantgericht. Katja en Angela kun je alles vragen en zijn zeer behulpzaam en correct in de afhandeling.

Praktijk van de vrachtwagen heb ik gevolgd bij Roger Brouns. Deze man heeft vrachtwagen bloed. De vrachtwagen is zijn lust en leven. Daarnaast is hij zeer betrokken, altijd vrolijk en weet hij de sfeer in de cabine enorm positief te houden. Desondanks is hij elke les gemotiveerd je weer wat te leren, al zal hij soms ook bij mij gedacht hebben: waar ben ik aan begonnen. Niks ten koste vd andere instructeurs, maar je moet een click met elkaar hebben. En die is er. Dat ik mijn rijbewijs niet in 1x heb behaald heeft zeer zeker niet aan Roger gelegen. Een dikke 10 voor deze man. Sowieso voor t hele bedrijf."
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 10."
11-01-2019 Heerlen
Vrachtwagen rijbewijs c1 nu snel en voordelig behalen! | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2019