Rijbewijs C1

C1 rijbewijs voor lichte vrachtwagens

Bekijk onze bus D folder!

Wilt u een vrachtwagen gaan besturen en is deze vrachtwagen niet zwaarder dan 7.500 kilogram? Dan kunt u de rijopleiding volgen voor het rijbewijs C1. Schrijf u in voor een vrachtwagen proefles en kies het rijlespakket dat bij u past.

 

Inschrijven proefles

of bekijk prijzen

U gaat op examen voor het C1 vrachtwagenrijbewijs met een vrachtwagen tot 7500 kg. Het rijbewijs in deze categorie is in het leven geroepen voor de kleinere vrachtauto types. Bijvoorbeeld de Iveco Daily van 6 meter lang en 2,20 meter breed. Het is mogelijk om met minder theorie- en rijlessen dan gebruikelijk het vrachtwagenrijbewijs C1 te halen. Dit rijbewijs is o.a. bedoeld voor campers, paardentrailers en distributie wagens.

C1 vrachtwagenrijbewijs honderden euro's voordeliger

Het examentraject voor het C1 rijbewijs is een stuk eenvoudiger dan het reguliere groot rijbewijs, categorie C waardoor dit honderden euro's kan schelen.

  1. RVM1 (verkeer, techniek, lading en administratie), 65 vragen.
  2. VM2 (voertuigkennis en techiek, onderhoud, storingen en ladingen) Meerkeuze examen waarin je 75 minuten de tijd hebt om 65 vragen te beantwoorden waarvan je er 52 of meer goed dient te hebben.
  3. VM3 (administratie goederenvervoer) Meerkeuze examen waarin je 120 minuten de tijd hebt om 45 vragen te beantwoorden waarvan je er 35 of meer goed dient te hebben.
  4. praktijkexamen C1 (30% eenvoudiger)

U kunt de theoriecursus volgen in een speciale verkorte C1 cursus. Zo verliest u geen tijd en bent u toch optimaal voorbereid op de twee theorie-examens. Ook is het mogelijk om een zelfstudie theorie pakket te kopen.

Proefles Vrachtwagenrijbewijs C1

Wanneer u overweegt om met de opleiding te beginnen, raden wij u een vrijblijvende proefles aan. Deze kennismakingsles duurt 2 uur. Het is onbelangrijk of u reeds eerder vrachtauto gereden hebt. De instructeur die u tijdens de proefles begeleidt, maakt een inschatting van uw leervermogen. Na de proefles krijgt u mede op basis van het voorgaande een advies over uw rijopleiding. Zo weet u vooraf hoeveel rijlessen u nodig hebt, hoe snel u de opleiding kunt starten en wat de totale kosten zijn. Vervolgens kan de gehele rijopleiding worden ingepland. Inclusief het rij-examen. 

  • Reguliere opleiding
    Bij het volgen van een reguliere opleiding krijgt u 1 à 2 keer per week rijles bij een vaste rijleraar. De reguliere opleiding vindt plaats van maandag t/m vrijdag van 08.00 - 21.00 uur en op zaterdag.
  • Snelcursus (compact opleiding)
    Versnelde opleidingen zijn mogelijk vanaf 5 dagen tot 10 weken en vinden eveneens overdag plaats. U wordt ingedeeld bij een vaste rij-instructeur. Voordat u deelneemt aan een snelcursus is het belangrijk dat u reeds in het bezit bent van de twee theorie certificaten.

Medische keuring is noodzakelijk

Ook voor deze C1 vrachtwagenopleiding is het belangrijk dat u eerst een medische keuring doorloopt bij een ARBO arts. De instructeur zal u na afloop van de proefles hier informatie over geven.

Korting voor NKC leden

Ben je lid van het NKC, Nederlandse Kampeerauto Club, dan krijg je bij ons €75 korting op je C1 rijbewijs. Dit is een mooie start aan jouw camperrijbewijs. Ook bieden wij een speciale NKC camper rijvaardigheidstraining ontwikkeld door de NKC en BOVAG. 

Vrachtwagen rijbewijs c1 nu snel en voordelig behalen! | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2023