Rijbewijs C

Vrachtwagenrijbewijs C halen 

Haal uw rijbewijs C, ook wel het groot-rijbewijs genoemd, bij Osseforth Opleidingen Limburg! Onze instructeurs hebben jaren ervaring en leren u gedegen het vak. In zes stappen heeft u het C-rijbewijs. Zet nu de eerste stap en schrijf u in voor een theoriecursus of een proefles. 

Inschrijven proefles

of bekijk prijzen

Voorbereiding theorie vrachtwagenrijbewijs C

De theorievakken zijn versneld te volgen in een versnelde dagopleiding of gedurende een avondopleiding. Uiteraard kunt u ook voor zelfstudie kiezen. Bij de dagopleiding volgt u drie dagen theorieles van 09.00 uur tot 15.00 uur en aansluitend doet u het theorie-examen bij het CBR te Maastricht. Bij de reguliere opleiding volgt u eenmaal of tweemaal per week theorieles van 19.00 uur tot 22.00 uur. De theoriecursussen kunnen gevolgd worden in Elsloo, Kerkrade of Maastricht.

Voorbereiding praktijk vrachtwagenrijbewijs C
 

Begin met een vrijblijvende proefles vrachtwagen

Voordat u met de rijopleiding begint, start u met een proefles. Deze kennismakingsles duurt 2 uur. Het is niet noodzakelijk dat u al eens vrachtwagen gereden hebt. Het gaat er vooral om dat onze instructeurs zich een beeld kunnen vormen van uw vermoedelijke leervermogen. 

Inschrijven proefles

 

 

Rijopleiding vrachtwagen 

Gebaseerd op de observatie tijdens de proefles, wordt u verteld hoeveel rijlessen er nodig zullen zijn en wat de totale kosten van de opleiding zijn. Na afloop van de proefles plannen we de gehele rijopleiding inclusief het rij-examen in. Vervolgens is de rijopleiding op twee manieren te volgen

 • Reguliere rijopleiding vrachtwagen
  U volgt 1 tot 2 keer per week rijles bij een vaste rij-instructeur. Dit is mogelijk van maandag t/m vrijdag van 08.00 - 21.00 uur en op zaterdag.
 • Snelcursus rijopleiding vrachtwagen
  Versnelde rij opleidingen zijn mogelijk vanaf 5 dagen tot 10 weken en vinden overdag plaats. U wordt ingedeeld bij een vaste rij-instructeur. Voordat u start is het noodzakelijk dat u al in het bezit bent van uw theorie vakbekwaamheid 1 en 2.

Stappenplan voor uw vrachtautorijbewijs

Om het groot rijbewijs te halen moet u 3 examens met goed gevolg afleggen. Wilt u beroepsmatig gaan vrachtrijden? Dank komen examenmomenten 4, 5 en 6 erbij. Dit geldt alleen wanneer u meer dan 12 uur per week als beroepschauffeur werkzaam zult zijn. 

 1. Theorie-examen Vakbekwaamheid deel 1 (RV1 verkeer en techniek, 50 vragen)
 2. Theorie-examen Vakbekwaamheid deel 2 (V2C administratieve zaken, 40 vragen)
 3. Praktijkexamen rijbewijs C
 4. Case Studies Vakbekwaamheid deel 3 (V3C)
 5. Praktische toets
  Aan de orde komen onder andere: 
  • te nemen maatregelen bij noodsituaties
  • het vastzetten van diverse soorten ladingen en rekening houden met de stabilisatie van het voertuig 
  • gebruik van palletwagen en laadklep
 6. Toets besloten terrein
  U voert een tiental bijzondere verrichtingen uit met de vrachtwagen op het afgesloten oefenterrein in Elsloo, Limburg.

Medische keuring voor het vrachtwagenrijbewijs

Voor de vrachtwagen opleiding dient u eerst een medische keuring te ondergaan bij een ARBO arts. De instructeur zal u na afloop van de proefles hier alle informatie over geven.

 

8.7
Score voor Osseforth Opleidingen na 1514 ervaringen:
 
Frank Schumans: "Geslaagd rijbewijs c .
De instructeur heeft mij op een deskundige en prettige manier opgeleid ben altijd graag gaan lessen ben hier echt tevreden over .
Ook de medewerkers op kantoor ben ik zeer tevreden over ze hebben t mogelijk gemaakt om voor of na mijn werk te kunnen lessen wat voor mij van belang was dat is goede planning ."
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 10."
16-04-2019 Sittard
Kim Wijenbergh: "Super begeleid bij zowel theorie als praktijk, Mede daardoor ook in 1 keer geslaagd!"
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 9."
13-03-2019 Meerssen
Yusuf Okkali: "Ik heb onlangs mijn c rijbewijs en code 95 behaald bij osseforth en buitenom het feit dat het een ervaring op zich was, was mijn ervaring met het bedrijf osseforth buitengewoon goed. Zeer gedreven en professionele instructeurs die er alles aan doen om jou in zo verre alles te leren dat je eigenlijk alleen maar kan slagen."
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 8.7."
12-03-2019 Hunnecum
Vrachtwagenrijbewijs C halen - Osseforth | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2019