Rijbewijs C

Vrachtwagenrijbewijs C halen 

Haal uw rijbewijs C, ook wel het groot-rijbewijs genoemd, bij Osseforth Opleidingen Limburg! Onze instructeurs hebben jaren ervaring en leren u gedegen het vak. In zes stappen heeft u het C-rijbewijs. Zet nu de eerste stap en schrijf u in voor een theoriecursus of een proefles. 

Inschrijven proefles

of bekijk prijzen

Voorbereiding theorie vrachtwagenrijbewijs C

De theorievakken zijn versneld te volgen in een versnelde dagopleiding of gedurende een avondopleiding. Uiteraard kunt u ook voor zelfstudie kiezen. Bij de dagopleiding volgt u drie dagen theorieles van 09.00 uur tot 15.00 uur en aansluitend doet u het theorie-examen bij het CBR te Maastricht. Bij de reguliere opleiding volgt u eenmaal of tweemaal per week theorieles van 19.00 uur tot 22.00 uur. De theoriecursussen kunnen gevolgd worden in Elsloo, Kerkrade of Maastricht.

Voorbereiding praktijk vrachtwagenrijbewijs C

Voordat u met de rijopleiding begint, start u met een proefles. Deze kennismakingsles duurt 2 uur. Het is niet noodzakelijk dat u al eens vrachtwagen gereden hebt. Het gaat er vooral om dat onze instructeurs zich een beeld kunnen vormen van uw vermoedelijke leervermogen.

Gebaseerd op de observatie tijdens de proefles, wordt u verteld hoeveel rijlessen er nodig zullen zijn en wat de totale kosten van de opleiding zijn. Na afloop van de proefles plannen we de gehele rijopleiding inclusief het rij-examen in. Vervolgens is de rijopleiding op twee manieren te volgen

 • Reguliere rijopleiding vrachtwagen
  U volgt 1 tot 2 keer per week rijles bij een vaste rij-instructeur. Dit is mogelijk van maandag t/m vrijdag van 08.00 - 21.00 uur en op zaterdag.
 • Snelcursus rijopleiding vrachtwagen
  Versnelde rij opleidingen zijn mogelijk vanaf 5 dagen tot 10 weken en vinden overdag plaats. U wordt ingedeeld bij een vaste rij-instructeur. Voordat u start is het noodzakelijk dat u al in het bezit bent van uw theorie vakbekwaamheid 1 en 2.
Inschrijven proefles

 

 

Stappenplan voor uw vrachtautorijbewijs

Om het groot rijbewijs te halen moet u 3 examens met goed gevolg afleggen. Wilt u beroepsmatig gaan vrachtrijden? Dank komen examenmomenten 4, 5 en 6 erbij. Dit geldt alleen wanneer u meer dan 12 uur per week als beroepschauffeur werkzaam zult zijn. 

 1. Theorie-examen Vakbekwaamheid deel 1 (RV1 verkeer en techniek, 50 vragen)
 2. Theorie-examen Vakbekwaamheid deel 2 (V2C administratieve zaken, 40 vragen)
 3. Praktijkexamen rijbewijs C
 4. Case Studies Vakbekwaamheid deel 3 (V3C)
 5. Praktische toets
  Aan de orde komen onder andere: 
  • te nemen maatregelen bij noodsituaties
  • het vastzetten van diverse soorten ladingen en rekening houden met de stabilisatie van het voertuig 
  • gebruik van palletwagen en laadklep
 6. Toets besloten terrein
  U voert een tiental bijzondere verrichtingen uit met de vrachtwagen op het afgesloten oefenterrein in Elsloo, Limburg.

Medische keuring voor het vrachtwagenrijbewijs

Voor de vrachtwagen opleiding dient u eerst een medische keuring te ondergaan bij een ARBO arts. De instructeur zal u na afloop van de proefles hier alle informatie over geven.

 

8.7
Score voor Osseforth Opleidingen na 1514 ervaringen:
 
Ralph Klinkenberg: "goede ervaringen, leuke medewerkers"
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 8."
10-07-2019 Nijswiller
michel Meise: "Top in 1x geslaagd met alles voor mijn C rijbewijs nu nog mijn E achter C dus komt helemaal goed mede dank aan rob top instructeur 👍🏻👍🏻👍🏻"
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 9.5."
15-06-2019 Heerlen
Ger Hinzen: "Klantvriendelijk, goede begeleiding van mijn rij instructeurs. René Coumans en Roger Brouns en ook voor de planning van de rijlessen en de theorie door Katja Heitlager ook mijn complimenten
Ik heb deze rijschool als zeer positief ervaren."
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 9.3."
03-06-2019 Kerkrade
Vrachtwagenrijbewijs C halen - Osseforth | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2020