ADR cursus

ADR cursus als u werkt met gevaarlijke stoffen

Osseforth Opleidingen behoort tot de weinige erkende opleidingsinstituten in Limburg waar je terecht kunt voor een opleiding als je met Gevaarlijke Stoffen werkt. Vier keer per jaar bieden we een ADR cursus aan die de theorie en praktijk beslaat van alle verschillende ADR-certificaten. Dus schrijf je in voor de ADR cursus als je een ADR-certificaat nodig hebt!

Inschrijven cursus

of bekijk prijzen

Onze ADR cursus, viermaal per jaar, is een goede leidraad voor het examen en is verder volledig afgestemd op de praktijk. De ADR cursus behandelt theorie en praktijk voor onderstaande certificaten: 

  1. Het basis certificaat ADR
  2. Basis plus tank certificaat
  3. Het volledige ADR incl. munitie en radioactieve stoffen.  
  4. ADR Herhaling (binnen 5 jaar!)

1. ADR Basis certificaat:                                                                
Alle chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren moeten minimaal in het bezit zijn van het basis certificaat. Dit examen toetst je kennis van de wettelijke voorschriften die gelden voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. In het examen komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde: eigenschappen en gevaren van de verschillende gevaarlijke stoffen,  optreden bij onregelmatigheden en  hoe te handelen in verschillende situaties. 

2. ADR Basis plus aantekening Tank vervoer:
De aantekening Tank vervoer is naast het basis certificaat verplicht voor chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren in tankauto’s en tank containers. Het examen voor de aantekening toetst je (technische) kennis van de verschillende voertuigen en de vereiste voorschriften. 

3. ADR Basis, Tank, Klasse 1 en 7 cursus:
De complete ADR cursus die bestaat uit het Basis certificaat, het aanvullende Tank certificaat en de onderdelen radioactief en Munitie.

4. ADR Herhaling cursus:
Om in het bezit te blijven van een geldig ADR-certificaat ben je verplicht elke vijf jaar een verlengingstoets af te leggen. Op deze manier blijf je op de hoogte van de meest recente wijzigingen. Het spreekt voor zich dat de verlengingstoets alleen afgelegd kan worden als je in het bezit bent van een geldig ADR certificaat. Is het certificaat niet meer geldig, dan moet je overnieuw beginnen en kiezen voor de hierboven genoemde cursussen 1,2 of 3.

Let op! Je moet slagen voor de verlengingstoets voordat de datum van geldigheid verloopt van het huidige certificaat. Een certificaat is 5 jaar geldig!

8.7
Score voor Osseforth Opleidingen na 1514 ervaringen:
 
Danny Frings: "In 2018 begonnen met de taxi en vrachtwagenopleiding. Ik wil deze review schrijven vd vrachtwagen. Taxi zal ik een aparte over schrijven ivm andere instructeur. Overigens zijn al mijn ervaringen bij dit bedrijf positief. Op kantoor is iedereen vriendelijk, behulpzaam en klantgericht. Katja en Angela kun je alles vragen en zijn zeer behulpzaam en correct in de afhandeling.

Praktijk van de vrachtwagen heb ik gevolgd bij Roger Brouns. Deze man heeft vrachtwagen bloed. De vrachtwagen is zijn lust en leven. Daarnaast is hij zeer betrokken, altijd vrolijk en weet hij de sfeer in de cabine enorm positief te houden. Desondanks is hij elke les gemotiveerd je weer wat te leren, al zal hij soms ook bij mij gedacht hebben: waar ben ik aan begonnen. Niks ten koste vd andere instructeurs, maar je moet een click met elkaar hebben. En die is er. Dat ik mijn rijbewijs niet in 1x heb behaald heeft zeer zeker niet aan Roger gelegen. Een dikke 10 voor deze man. Sowieso voor t hele bedrijf."
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 10."
11-01-2019 Heerlen
Dennis Snel: "Ik ben zeer tevreden over het bedrijf.
Er word op een goede en deskundige manier les gegeven.
Ook met het plannen van de lessen word er rekening met de tijden gehouden.
Verder zou ik iedereen adviseren om bij osseforth te lessen.
"
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 8.3."
06-01-2019 Urmond
Tim Razdevsek: "Zeer goed ,aan te raden!!!"
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 10."
25-12-2018 Heerlen
ADR cursus behalen met certificaat! | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2019