ADR cursus

ADR cursus als u werkt met gevaarlijke stoffen

Osseforth Opleidingen behoort tot de weinige erkende opleidingsinstituten in Limburg waar je terecht kunt voor een opleiding als je met Gevaarlijke Stoffen werkt. Vier keer per jaar bieden we een ADR cursus aan die de theorie en praktijk beslaat van alle verschillende ADR-certificaten. Dus schrijf je in voor de ADR cursus als je een ADR-certificaat nodig hebt!

Inschrijven cursus

of bekijk prijzen

Onze ADR cursus, viermaal per jaar, is een goede leidraad voor het examen en is verder volledig afgestemd op de praktijk. De ADR cursus behandelt theorie en praktijk voor onderstaande certificaten: 

  1. Het basis certificaat ADR
  2. Basis plus tank certificaat
  3. Het volledige ADR incl. munitie en radioactieve stoffen.  
  4. ADR Herhaling (binnen 5 jaar!)

1. ADR Basis certificaat:                                                                
Alle chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren moeten minimaal in het bezit zijn van het basis certificaat. Dit examen toetst je kennis van de wettelijke voorschriften die gelden voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. In het examen komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde: eigenschappen en gevaren van de verschillende gevaarlijke stoffen,  optreden bij onregelmatigheden en  hoe te handelen in verschillende situaties. 

2. ADR Basis plus aantekening Tank vervoer:
De aantekening Tank vervoer is naast het basis certificaat verplicht voor chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren in tankauto’s en tank containers. Het examen voor de aantekening toetst je (technische) kennis van de verschillende voertuigen en de vereiste voorschriften. 

3. ADR Basis, Tank, Klasse 1 en 7 cursus:
De complete ADR cursus die bestaat uit het Basis certificaat, het aanvullende Tank certificaat en de onderdelen radioactief en Munitie.

4. ADR Herhaling cursus:
Om in het bezit te blijven van een geldig ADR-certificaat ben je verplicht elke vijf jaar een verlengingstoets af te leggen. Op deze manier blijf je op de hoogte van de meest recente wijzigingen. Het spreekt voor zich dat de verlengingstoets alleen afgelegd kan worden als je in het bezit bent van een geldig ADR certificaat. Is het certificaat niet meer geldig, dan moet je overnieuw beginnen en kiezen voor de hierboven genoemde cursussen 1,2 of 3.

Let op! Je moet slagen voor de verlengingstoets voordat de datum van geldigheid verloopt van het huidige certificaat. Een certificaat is 5 jaar geldig!

8.7
Score voor Osseforth Opleidingen na 1514 ervaringen:
 
Frank Schumans: "Geslaagd rijbewijs c .
De instructeur heeft mij op een deskundige en prettige manier opgeleid ben altijd graag gaan lessen ben hier echt tevreden over .
Ook de medewerkers op kantoor ben ik zeer tevreden over ze hebben t mogelijk gemaakt om voor of na mijn werk te kunnen lessen wat voor mij van belang was dat is goede planning ."
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 10."
16-04-2019 Sittard
Kim Wijenbergh: "Super begeleid bij zowel theorie als praktijk, Mede daardoor ook in 1 keer geslaagd!"
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 9."
13-03-2019 Meerssen
Yusuf Okkali: "Ik heb onlangs mijn c rijbewijs en code 95 behaald bij osseforth en buitenom het feit dat het een ervaring op zich was, was mijn ervaring met het bedrijf osseforth buitengewoon goed. Zeer gedreven en professionele instructeurs die er alles aan doen om jou in zo verre alles te leren dat je eigenlijk alleen maar kan slagen."
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 8.7."
12-03-2019 Hunnecum
ADR cursus behalen met certificaat! | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2019