ADR cursus

ADR cursus als u werkt met gevaarlijke stoffen

Osseforth Opleidingen behoort tot de weinige erkende opleidingsinstituten in Limburg waar je terecht kunt voor een opleiding als je met Gevaarlijke Stoffen werkt. Vier keer per jaar bieden we een ADR cursus aan die de theorie en praktijk beslaat van alle verschillende ADR-certificaten. Dus schrijf je in voor de ADR cursus als je een ADR-certificaat nodig hebt!

Inschrijven cursus

of bekijk prijzen

Onze ADR cursus, viermaal per jaar, is een goede leidraad voor het examen en is verder volledig afgestemd op de praktijk. De ADR cursus behandelt theorie en praktijk voor onderstaande certificaten: 

  1. Het basis certificaat ADR
  2. Basis plus tank certificaat
  3. Het volledige ADR incl. munitie en radioactieve stoffen.  
  4. ADR Herhaling (binnen 5 jaar!)

1. ADR Basis certificaat:                                                                
Alle chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren moeten minimaal in het bezit zijn van het basis certificaat. Dit examen toetst je kennis van de wettelijke voorschriften die gelden voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. In het examen komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde: eigenschappen en gevaren van de verschillende gevaarlijke stoffen,  optreden bij onregelmatigheden en  hoe te handelen in verschillende situaties. 

2. ADR Basis plus aantekening Tank vervoer:
De aantekening Tank vervoer is naast het basis certificaat verplicht voor chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren in tankauto’s en tank containers. Het examen voor de aantekening toetst je (technische) kennis van de verschillende voertuigen en de vereiste voorschriften. 

3. ADR Basis, Tank, Klasse 1 en 7 cursus:
De complete ADR cursus die bestaat uit het Basis certificaat, het aanvullende Tank certificaat en de onderdelen radioactief en Munitie.

4. ADR Herhaling cursus:
Om in het bezit te blijven van een geldig ADR-certificaat ben je verplicht elke vijf jaar een verlengingstoets af te leggen. Op deze manier blijf je op de hoogte van de meest recente wijzigingen. Het spreekt voor zich dat de verlengingstoets alleen afgelegd kan worden als je in het bezit bent van een geldig ADR certificaat. Is het certificaat niet meer geldig, dan moet je overnieuw beginnen en kiezen voor de hierboven genoemde cursussen 1,2 of 3.

Let op! Je moet slagen voor de verlengingstoets voordat de datum van geldigheid verloopt van het huidige certificaat. Een certificaat is 5 jaar geldig!

8.7
Score voor Osseforth Opleidingen na 1514 ervaringen:
 
Wouter Rouwette: "Na B en BE te hebben gehaald bij Osseforth in het verleden. Nu ook C, met plezier. Roger Brouns als rij instructeur, was ook erg goed. Duidelijk maar met humor. Niks omslachtig maar kort en krachtig. Helemaal top."
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 10."
06-11-2018 Geleen
Robin Senden: "Hele leuke en leerzamen lessen gehad bij dit bedrijf. Zeker een aanrader! "
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 10."
20-10-2018 Munstergeleen
Ricardo Ballesteros Espadas: "Mijn ervaring voor het C-rijbewijs te halen bij Osseforth was prima.
Ik heb hiervoor lessen gehad bij zowel Rob Hinzen als bij Mike en ik wil beide heren bedanken voor de goede begeleiding en lessen om weer iets te mogen toevoegen aan mijn rijbewijs.
Ik zou Osseforth bij iedereen aanraden!
!! Rob en Mike, nogmaals bedankt !!"
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 8."
18-10-2018 Sittard
ADR cursus behalen met certificaat! | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2018