Bus theorie

Bus theorie voor rijbewijs D

Niet alleen voor de rijopleiding van het busrijbewijs D kunt u bij Osseforth Opleidingen Limburg terecht. Ook studie-ondersteuning voor de bus theorie bieden wij aan. Profiteer van een optimale voorbereiding en schrijf u in voor de bus theoriecursus!

Inschrijven bus theorie

of bekijk prijzen

Theoriecursussen bus theorie

We bieden verschillende theoriecursussen aan voor elk theorie-examen onderdeel. Ook hebben we twee zelfstudiepakketten waaruit u kunt kiezen.

Klassikale bus theorie opleiding

De theorieopleiding kan zowel 's avonds als overdag gehaald worden. De leslokalen zijn ruim en het pand ligt centraal in Limburg langs de A2 bij knooppunt Kerensheide. Professionele instructeurs die ervaring in de busbranche hebben maken je wegwijs in de verkeerstheorie. We bieden theoriecursussen voor Vakbekwaamheid deel 1, 2 en 3. 

Zelfstudie bus theorie

Kunt u makkelijk leren of heeft u veel zelfdiscipline om te studeren? Dan kunt u kiezen voor de online zelfstudie module. Dit pakket bevat naast de online zelfstudie ook nog de drie theorie-examens. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

Noodzakelijkheid van het busrijbewijs 

Chauffeurs die een motorrijtuig willen besturen dat is ingericht voor het vervoer van meer dan acht personen, de bestuurder daarbij niet inbegrepen, moeten in het bezit zijn van een rijbewijs van de categorie D.

In de theorie-examens wordt u beoordeeld op de praktische kennis. Zo gaan de vragen over verkeersregels alleen over de regels die gelden voor bussen. De vragen over techniek spitsen zich nog meer toe op de praktische techniek. Ook krijgt u te maken met een examen dat bestaat uit praktijksituaties met daarbij vragen (cases).

Examenonderdelen theorie busrijbewijs categorie D

 1. Theorie-examen Vakbekwaamheid deel 1 
  Dit examen bevat vragen over de onderwerpen Verkeer & techniek. Het examen bestaat uit 50 meerkeuzevragen en wordt schriftelijk afgenomen.
 2. Theorie-examen Vakbekwaamheid deel 2 
  Dit examen bevat vragen over alle administratieve zaken rondom het personenvervoer. Het examen bestaat uit 50 meerkeuzevragen en wordt schriftelijk afgenomen.
 3. Theorie-examen Vakbekwaamheid deel 3 
  Dit examen bevat casestudies. Het schriftelijk examen bestaat uit drie cases met elk 15 gesloten vragen.

Let op: Vakbekwaamheid deel 3 is vereist als u beroepsmatig met een bus gaat rijden! Als u het busrijbewijs wilt halen om "af en toe"met een bus te gaan rijden dan zijn Vakbekwaamheid deel 1 en 2 voldoende.

Waarom u kiest voor Osseforth Opleidingen Limburg

 • Volledig opleidingsaanbod voor buschauffeurs: theorie, praktijk en nascholing!
 • Klanttevredenheid van gemiddeld cijfer 8,7 via Springest
 • CBR-erkende gecertificeerde opleider
 • Start met een vrijblijvende proefles van 120 minuten voor € 120,-
 • Dé trendsetter in rijopleidingen al meer dan vier decennia lang!
Busrijbewijs theorie behalen via Osseforth Opleidingen! | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2023