Bus theorie

Bus rijbewijs theorie

Niet alleen voor de rijopleiding van het busrijbewijs D kunt u bij Osseforth Opleidingen Limburg terecht. Ook studie-ondersteuning van het bus theorie bieden wij aan. Profiteer van een optimale voorbereiding en schrijf u in voor de bus theorie!

Inschrijven bus theorie

of bekijk prijzen

De rijschool voor het busrijbewijs in Limburg
De theorieopleiding kan zowel 's avonds als overdag gehaald worden. De leslokalen zijn ruim en het pand ligt centraal in Limburg langs de A2 ( knooppunt Kerensheide) Professionele instructeurs die ervaring in de busbranche hebben wijzen je de weg.

Wanneer heb je het busrijbewijs nodig?
Chauffeurs die een motorrijtuig willen besturen dat is ingericht voor het vervoer van meer dan acht personen, de bestuurder daarbij niet inbegrepen, moeten in het bezit zijn van een rijbewijs van de categorie D.

In de theorie-examens word je beoordeeld op je praktische kennis. Zo gaan de vragen over verkeersregels alleen over de regels die gelden voor Bussen of Vrachtauto's. De vragen over techniek spitsen zich nog meer toe op de praktische techniek. Ook krijg je te maken met een examen dat bestaat uit praktijksituaties met daarbij vragen (cases)

De opleiding en de examens voor het busrijbewijs ziet er zo uit:

1. Theorie-examen Rijbewijs-en Vakbekwaamheid deel 1 (verkeer & techniek) 50 meerkeuzevragen, schriftelijk.

2. Theorie-examen Vakbekwaamheid deel 2 
vragen over alle administratieve zaken rondom het personenvervoer, 50 meerkeuzevragen, schriftelijk.

3. Vakbekwaamheid deel 3 bus
casestudies, 3 cases met elk 15 gesloten vragen, schriftelijk.

4. Praktische toets.
Aan de orde komt o.a. maatregelen bij noodsituaties, bagage in- en uitladen rekening houden met stabiliteit voertuig en vastzetten en voorkomen van criminaliteit en illegaliteit.

5. Toets besloten terrein.
Het uitvoeren van een tiental bijzondere verrichtingen met een bus op het oefenterrein.

6. Het Buspraktijk examen
In welke volgorde je de examens doet, mag je zelf bepalen. Maar voordat je het praktijkexamen mag afleggen, moet je eerst de theorie-examens onder 1 en 2 hebben gehaald. 

Let op: De onderdelen 1 t/m 6 zijn vereist als je beroepsmatig met een bus gaat rijden. Als je het Bus rijbewijs wilt halen om "af en toe"met een bus te gaan rijden dan kunnen 3,4 en 5 vervallen!

Busrijbewijs theorie behalen via Osseforth Opleidingen! | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2017