Corona lockdown

Corona lockdown

Yes! We mogen weer! 
Vanaf 3 maart 2021 gaan wij weer met volle gas vooruit! 
 
Wat betekent dit voor jou als leerling?
Ben jij momenteel leerling van onze rijschool? Dan zal de planning en/of jouw rijinstructeur spoedig contact met jou opnemen om de planning in orde te maken. Nog niets gehoord? aarzel dan niet om zelf contact op te nemen met jouw eigen instructeur of ons kantoor.
 
Theorie
De persconferentie van 8 maart 2021 geeft extra versoepelingen aan, yes!
Vanaf dinsdag 16 maart 2021 wordt er weer gestart met alle theoretische beroepsexamens, inclusief tractor, C1, code 95 en ARD. Echter zonder vaarbewijs, deze zijn namelijk particulier. Helaas is er voor de auto, scooter en motor theorie examens ook nog geen verspoeling aangekondigd, waardoor deze t/m 30 maart 2021 niet kunnen doorgaan. Hopelijk is er vanaf 31 maart 2021 ook meer ruimte voor de theorie van deze categorieën!
 
Coronamaatregelen rijschool 
Om onze rijlessen veilig te laten verlopen hanteren wij enkele coronamaatregelen: 
  • Klachten, jij zelf, of een van jouw huisgenoten? Blijf thuis!
  • Mondkapje voor zowel instructeur als leerling verplicht. 
  • Alle voertuigen beschikken over een coronabox, hiermee wordt ieder voertuig, na iedere les gedesinfecteerd
  • Voertuigen worden na iedere les gelucht
  • Er wordt gewerkt met standaard ophaallocaties. Er mogen maximaal 2 personen in een lesvoertuig zitten. De rijles start dus niet thuis. 
  • Maak jij gebruik van een leenhelm of kleding? Ook deze worden coronaproof gedesinfecteerd en opgeborgen na iedere les. 

 

Verlenging rijbewijzen en code 95

Dreigt uw rijbewijs of code 95 te vervallen? Lees onderstaande informatie dan goed door!
 
Voor rijbewijzen en de code 95 die verliepen of gaan verlopen geldt:
  • Het rijbewijs verliep in de periode tussen 1 februari en 1 juni 2020: het rijbewijs is nog geldig tot 1 juli 2021
  • Het rijbewijs verliep in de periode vanaf 1 juni tot 1 september 2020: het rijbewijs is nog 13 maanden na de verloopdatum geldig
  • Het rijbewijs verliep of verloopt in de periode vanaf 1 september 2020 tot 1 juli 2021: het rijbewijs is nog 10 maanden na de verloopdatum geldig.
Er is een groot aantal chauffeurs dat een rijbewijs/code 95 heeft met een verloopdatum op 10 september 2021. Daarom verkent het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de haalbaarheid van een aanvullende verlenging van de rijbewijzen/code 95 met een verloopdatum na 1 juli 2021.
 
Voor wie geldt de regeling?
De regeling geldt voor iedereen met een Europees rijbewijs. Dus ook voor rijbewijzen die bijvoorbeeld vanwege een medische aandoening maar één of drie jaar geldig zijn. Wel vragen we aan iedereen om goed na te denken of het wel verstandig is de weg op te gaan voordat de medische keuring en de beoordeling van de rijgeschiktheid heeft plaatsgevonden.
 
Heb je vragen? 
Wel of geen leerling van onze rijschool? Dat maakt niet uit, wij kunnen ons goed voorstellen dat je een vraag hebt die te maken heeft met een rijopleiding in combinatie met de huidige situatie. Huiver niet, maar stel je vraag. Ons kantoor staat je dagelijks graag te woord! 
 
Telefoon: 046 - 423 1200
 
Wil je meer lezen over de beslissingen die het CBR heeft gemaakt, lees dan het "Laatste nieuws" op de CBR-website. 
 
Voor nu staan wij op gepaste afstand voor je klaar #StaySafe 
Corona lockdown - Nieuws van Osseforth Opleidingen Limburg - Osseforth | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2023