Tip: Regel je gezondheidsverklaring op tijd
  • tip: regel je gezondheidsverklaring op tijd

Tip: Regel je gezondheidsverklaring op tijd

Drukte bij het CBR! Door veel factoren lukt het het CBR niet om de aanvragen voor gezondheidsverklaringen tijdig af te wikkelen. We kunnen ingaan op de oorzaken hiervan, maar het CBR erkent het probleem en werkt hieraan. Feit is dat we nu eenmaal in deze situatie zitten. 

En nu...

Hoe gaan we hier dan het beste mee om. Gezondheidsverklaringen heb je nodig voor de aanvraag van je rijbewijs en voor het verlengen hiervan. Dus bij vertraging van verwerking hebben veel mensen last hiervan.

Het is mogelijk om de aanvraag van de verklaring bij het CBR schriftelijk te doen of via de website. Het CBR adviseert zelf de aanvraag via de website in te dienen. Een gedigitaliseerd proces verloopt eenmaal sneller dan handmatig.

Vraag de gezondheidsverklaring niet last-minute aan. Mocht het namelijk blijken dat je een medisch specialist nodig hebt, dan kan het beoordelingsproces van het CBR makkelijk oplopen tot 4 maanden. 

Dus rijbewijs nodig? Gezondheidsverklaring op tijd regelen!

 

Tip: Regel je gezondheidsverklaring op tijd - Nieuws van Osseforth Opleidingen Limburg - Osseforth | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2020