Het T-rijbewijs is een succes
  • het t-rijbewijs is een succes

Het T-rijbewijs is een succes

Zo een drie jaar geleden alweer heeft het tractorrijbewijs zijn intrede gedaan. De aanleiding voor de invoering van het T-rijbewijs was het aantal ongelukken waarbij tractoren betrokken waren.
Recent onderzoek, in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, wijst uit dat op alle vlakken dit nieuwe rijbewijs een succes is!

Een gedegen rijopleiding voor het tractorrijbewijs

Met de invoering van een officieel rijbewijs voor de tractor is het mogelijk geworden om de rijbekwaamheid van de toekomstige bestuurders te toetsen. En het blijkt dat de rijopleiders er in slagen om de kandidaten goed hierop voor te bereiden. Het is nu nog te vroeg om vast te stellen dat de verkeersveiligheid is toegenomen. Dit kan pas na een veel langere tijd worden onderzocht. Maar het zal wel het meest voor de hand liggend gevolg zijn. 

De noodzaak voor het behalen van het trekkerrijbewijs onstond met name doordat verzerkingsmaatschappijen het rijbewijs als voorwaarde stelden voor schadevergoeding. Ook werd het rijbewijs serieuzer genomen doordat de politie bevoegdheid kreeg om te handhaven op het rijbewijs. En door de invoering van het rijbewijs zijn ook niet (kandidaat)-bestuurders van de tractor bewust ervan dat het rijden hiermee vaardigheden gepaard gaan waar onderricht ten grondslag ligt. 

Natuurlijk zijn ook ook altijd verbeterpunten te noemen en is zelfs de term "T-rijbewijs light" al een keer gevallen. Of er dus nog veranderingen aankomen, dat zullen we vanzelf wel merken. 

Rijlessen in een nieuwe New Holland tractor

Bij ons kun je al vanaf het begin tractorrijlessen volgen. Dit jaar heeft Osseforth Opleidingen flink geinvesteerd in de tractor-rijopleiding, een nieuwe New Holland tractor werd toegevoegd aan het wagenpark!

Wij geloven in het T-rijbewijs en onze rijopleiding. Met de aanschaf van een nieuwe tractor willen we laten zien dat we jouw als kandidaat/ leerling de beste rijopleiding willen bieden. Heb je interesse in onze rijopleiding met de tractor? Dan boek een vrijblijvende proefles!

Inschrijven trekker proefles

of bekijk prijzen / of lees meer

Tractor rijbewijs T is een succes - Osseforth Blog | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2020