Eigen verklaring, jouw eigen verantwoordelijkheid
  • eigen verklaring, jouw eigen verantwoordelijkheid

Eigen verklaring, jouw eigen verantwoordelijkheid

Ga jij binnenkort het praktijkexamen afleggen voor het autorijbewijs, met aanhanger, of het motorrijbewijs of tractorrijbewijs? Dan zul jij zelf moeten aangeven, dat je in staat bent om te rijden. 

Invullen Gezondheidsverklaring

Vanaf 1 november 2017 ben je zelf verantwoordelijk voor het invullen van de Gezondheidsverklaring. Je moet zelf antwoorden geven op vragen omtrent je gezondheid. Tot 1 november vulde de rijschool deze verklaring in. Maar omdat de vragen persoonlijk zijn, is besloten om de vragen door jezelf te laten invullen. 

Inloggen op Mijn CBR

Omdat de vragen persoonlijk zijn worden deze vragen en antwoorden opgeslagen in een beveiligde omgeving. Je hebt toegang tot Mijn CBR door in te loggen met je DigiD. Heb je nog geen DigiD, dan vraag een DigiD aan op de pagina van de Rijksoverheid. 

Beantwoorden van vragen

Als je helemaal gezond bent dan zou je alle antwoorden met Nee kunnen beantwoorden. Vraag 3 gaat specifieker in op een ADHD, ADD of een autismespectrumstoornis. Als je één of meerdere vragen met een Ja beantwoordt, dan moet je contact opnemen met een arts. Op de pagina van het CBR vind je meer informatie hierover. 

Betalen met iDeal

In de omgeving Mijn CBR reken je de kosten van de Eigen Verklaring af met de betaalmethode iDeal. 

E-mail van CBR

Nadat je de Eigen Verklaring hebt ingediend ontvang je een bericht van het CBR. Na goedkeuring van het CBR kun je je praktijkexamen laten inplannen door je rijschool. 

Filmpje CBR Gezondheidsverklaring

Ben jij gezond genoeg om een rijbewijs te halen?

Eigen verklaring zelf invullen - Osseforth Nieuws | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2020