Aanpassing CBR theorie-examens auto, motor en bromfiets
  • aanpassing cbr theorie-examens auto, motor en bromfiets

Aanpassing CBR theorie-examens auto, motor en bromfiets

Vanaf 1 juli 2017 is het mogelijk om te bladeren in het CBR theorie-examen van de auto, motor en bromfiets. Ook kun je examenvragen tijdens de toets markeren en hier later nog eens naar kijken. 

Hoger slagingspercentage 

Afgelopen februari werd er een proef uitgevoerd onder 1.200 kandidaten. Zij mochten het nieuwe theorie-examen maken en het slagingspercentage steeg met twee procent. Meer dan 900 kandidaten bladerden door het examen heen en markeerde vragen. Ook het loslaten van een tijdslimiet per vraag maar een overall tijdslimiet werd als zeer prettig ervaren. 

Vragen Verkeersregels en verkeersinzicht

Het theorie-examen voor de bromfiets en motor bestaat enkel uit het onderdeel Verkeersregels en verkeersinzicht. Het theorie-examen voor het autorijbewijs bestaat ook nog uit het onderdeel Gevaarherkenning. Enkel het beantwoorden van de examenvragen die betrekking hebben op het gedeelte Verkeersregels en verkeersinzicht kunnen in willekeurige volgorde en zonder tijdslimiet per vraag beantwoord worden. 

Geen inhoudelijke veranderingen

De theorie die je moet leren voor het autorijbewijs, bromfietsrijbewijs en motorrijbewijs verandert inhoudelijk niet. Dus ook de inhoud van de theorie-examens verandert niet. De theorieboeken die op dit moment de huidige verkeersregels bevat zullen ook geldig zijn na 1 juli 2017. 

Theorie leren

Moet je nog beginnen met je theorie leren voor het autorijbewijs, brommerrijbewijs of motorrijbewijs? Dan raden we je aan om de theorie te leren op een manier die het beste bij je past. Na het lezen van de blog-post Je moet gewoon weer leren voor het theorie-examen! weet je hoe jij het beste leert. Dit kan zijn klassikaal, vanuit een theorieboek, leren door te oefenen (online) of wellicht privéles. 

Voor de auto theorie bieden we een theoriecursus aan en een TOM-theoriepakket. We bieden ook een brommer theoriecursus en motor theoriecursus aan. 

Ben je op zoek naar studiemateriaal, een (oefen)boek, CD-ROM, USB-stick of leer je liever online? Dan raden wij je aan om een kijkje te nemen op de webshop Alletheorieboeken.nl. Hier vind je alles om je auto theorie, brommer theorie of motor theorie snel en gemakkelijk te leren!

Aanpassing CBR theorie-examens B, A en AM - Osseforth Nieuws | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2020