Bovag neemt afscheid van bijna 150 rijscholen
  • bovag neemt afscheid van bijna 150 rijscholen

Bovag neemt afscheid van bijna 150 rijscholen

Bovag neemt afscheid van bijna 150 rijscholen, Osseforth Opleidingen hoort hier niet bij.

RIJSWIJK -  Doordat de Bovag de richtlijnen voor het lidmaatschap heeft aangescherpt, heeft de brancheorganisatie afscheid moeten nemen van 145 rijscholen. Per 1 januari staan ze niet meer in het ledenbestand omdat de rijscholen niet willen of kunnen voldoen aan de nieuwe eisen.

Dat heeft de Bovag vrijdag bevestigd na een bericht van NU.nl. Het aantal aangesloten rijscholen daalde per 1 januari van 943 naar 798. Struikelblok voor rijscholen was onder meer het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Maar ook vanwege zedendelicten, fraude en een nieuw ingevoerde kredietwaardigheidscheck haakte een aantal rijscholen af.

„We wisten van tevoren dat met aanscherping van de eisen een groot aantal leden van de kar zou vallen. Het zij zo”, aldus voorzitter Frank Hoornenborg. „We doen alles wat in onze macht ligt om de betrouwbaarheid en het imago van de rijscholensector te waarborgen.”

Volgens de organisatie staan professionaliteit, betrouwbaarheid en kwaliteit onder druk door onkunde en soms zelfs ronduit malafide praktijken van nieuwe leden. Veel van die rijscholen verdwijnen al weer na korte tijd en duperen dan leerlingen die soms grote sommen geld vooraf hebben betaald. Ook hebben die rijscholen - vaak eenmansbedrijfjes - de „lokale markt op stelten gezet met onwaarschijnlijk lage tarieven”.

De Bovag-rijscholen worden minstens een keer per drie jaar gecontroleerd door een onafhankelijk bureau.

Bron: Telegraaf  vr 16 jan 2015

Bovag - Osseforth Nieuws | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2020