Motor theorie

Download de nieuwe Osseforth rijles app (voor alle Categorieën)

Snel en gemakkelijk altijd alle lessen op je smartphone voor iedere les categorie!!

Je krijgt direct een volledig overzicht van alle belangrijke onderdelen zoals:
- Les afspraken
- Theoriecursus
- Simulator planning
- CBR Examen
- Voortgang
- Openstaande facturen
- Rijschool gegevens

Tevens ontvang je voor elke afspraak een reminder zodat je nooit je afspraak zult missen.

De applicatie staat gratis ter beschikking, aan deze applicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Gratis te downloaden via de volgende link: play.google.com/store/apps/details

Hoe hoog is jullie slagingspercentage?

Het slagingspercentage ligt voor alle categorieen 10% tot 20% hoger dan het kringgemiddelde. Dit komt door:

  • Professionele en getrainde RIS rij-instructeurs;
  • Deskundige begeleiding;
  • Gebruik van praktijkbegeleidingsboekje en computerondersteunend onderwijs;
  • Aangesloten bij de BOVAG, mijn Camperrijbewijs, samenwerkende motorrijscholen (www.mot.nu), lid LBVI ( samenwerkende rij-instructeursopleidingen), lid LOCN (www.locn.nl) en lid mijnbromfietsrijbewijs.nl.

Is een grote rijschool beter dan een kleine rijschool?

Het voordeel van een grote rijschool is dat er iemand op kantoor aanwezig is die zorg draagt voor de planning, financiele afwikkeling en het inkopen van examens waardoor de instructeur alle aandacht aan de leerling kan geven. Ook gaat er geen tijd verloren van de rijles aan administratieve werkzaamheden.

Verder heeft een grotere rijschool de mogelijkheid tot vervanging van de instructeur bij ziekte en vakantie. Je kunt kiezen uit 70 verschillende lestijden per week!!

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

Je kunt de rijlessen per les betalen, maar ook kun je het lespakket in drie termijnen betalen. Ook is het mogelijk om een gespreide betaling per maand af te spreken.

Ik wil graag een andere instructeur. Kan dat?

Dat kan! We hebben meerdere instructeurs in dienst. Varieerend tussen man en vrouw, jong en oud. Een goede rijopleiding begint met een goede klik tussen kandiaat en instructeur.

Wat moet ik meenemen naar het examen?

Altijd een legitimatiebewijs. Heb je een theoriecertificaat behaald, neem dit dan ook mee. Heb je al een rijbewijs, neem dit rijbewijs mee.

Zonder geldige legitimatie en zonder benodigde papieren gaat het examen niet door. De betaalde kosten worden niet door het CBR gerestitueerd.

Ik wil een klacht indienen. Waar kan ik dit doen?

Wanneer je ontevreden bent over (een onderdeel van) onze dienstverlening, dan horen wij dit graag zo spoedig mogelijk. Wij bieden je twee mogelijkheden voor het indienen van een klacht, te weten:

Neem telefonisch contact op met telefoonnummer:045- 7078015  of:
Stuur een e-mail naar opleidingen@osseforth.nl

Een klacht wordt direct in behandeling genomen en je ontvangt binnen vijf werkdagen van ons een bericht. Klachten worden vertrouwelijk behandeld door de directie van verkeersschool Osseforth.

Ben je niet tevreden over de afhandeling van je klacht, stuur dan een brief naar:
Verkeersschool Osseforth T.a.v. Klantenservice - Klachtenafhandeling
Business Park Stein 165
6181 MA te Elsloo

Gaat de klacht over een medewerker van Verkeersschool Osseforth?
Wanneer je een klacht hebt over jouw rij-instructeur of over een kantoormedewerker dan wordt deze nooit behandeld door deze medewerker! De medewerker waarover de klacht gaat, wordt wel gehoord.

Moet ik ook een theorie-examen afleggen?

Ja, iedereen moet een theorie-examen voor de motor afleggen. Ook al heb je het autorijbewijs al! Dit theoriecertificaat is 1,5  jaar geldig.

Welke catergorieën zijn er?

Vanaf 19 januari 2013 bestaat de motoropleiding uit 3 categorieën. De categorie waarin je valt is afhankelijk van je leeftijd.

Categorie A1: Voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW

Is voor leerlingen tussen de 18 en 20 jaar. Deze categorie bestaat uit 3 delen: het AVB (oefenterrein) examen, theorie-examen en het AVD ( op de weg) examen.

Categorie A2: Voor motorfietsen tot 250 cc en maximaal 35kW

Is voor leerlingen vanaf 20 jaar en voor leerlingen die 2 jaar in het bezit zijn van het A1 rijbewijs. Leerlingen die niet in het bezit zijn van het A1 rijbewijs moeten voor deze categorie het AVB (oefenterrein) examen afleggen, theorie-certificaat en het AVD ( op de weg) examen afleggen. Leerlingen die wel in het bezit zijn van het A1 rijbewijs hoeven alleen het examen AVD ( op de weg) af te leggen.

Categorie A: voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen

Is voor leerlingen vanaf 24 jaar en voor leerlingen die 2 jaar in het bezit zijn van het A2 rijbewijs. Ben je niet in het bezit van het A2 rijbewijs moet je voor deze categorie het AVB ( oefenterrein ) examen afleggen, theorie-certificaat en het AVD ( op de weg) examen. Ben je wel al in het bezit van A2 rijbewijs dan hoef je alleen het examen AVD ( op de weg) af te leggen.

Dien ik zelf voor motorkleding en een helm zorgen?

Nee, je kunt gratis gebruik maken van een uitgebreid aantal helmen en diverse maten kleding.

Ik heb geen autorijbewijs, mag ik starten met het motorrijbewijs?

Ja, dat mag. Je moet echter wel eerst het theoriecertificaat voor de motor behalen. Je mag zonder geldig motortheoriecertificaat niet op examen voor de bijzondere verrichtingen.

Hoe snel kan ik beginnen met motorrijlessen?

Binnen een week kun je starten met je motorrijlessen. Binnen vier weken kun je op rij-examen. Op het het terrein waar je ook de intest hebt gevolgd.

Wat is het voordeel van het rijlessen op een motoroefenterrein?

1.Alle rijlessen starten op dit terrein, je hoeft dus niet naar een parkeerplaats toe te rijden tijdens je rijles en daarna weer terug naar de rijschool. Je hebt ook geen last van overig verkeer.

2.Het CBR examen vindt ook hier plaats. Dit is uniek ik Limburg en zorgt ervoor dat je in een vertrouwde omgeving op examen gaat.

3.Het is veel veiliger om niet de openbare weg op te gaan met zo weinig rijervaring. Een instructeur kan immers niet ingrijpen.

Ik ben jonger dan 24 jaar en wil motorrijden kan dit?

Rijbewijs A1
Als je jonger bent dan 24 jaar start je met het A1 rijbewijs.
Je legt achtereenvolgens het theorie-examen A, het AVB- en het AVD examen af.

A1-kandidaten mogen met 17 jaar beginnen met praktijklessen, mits ze een geldig rijbewijs B hebben of een theoriecertificaat A.

Motorrijbewijs A2

20 jaar
Per 31 december 2013 mag je voor je rechtstreekse rijbewijs A2 vanaf 20 jaar beginnen met rijlessen. Je moet dan het theorie-examen voor de motor al hebben gehaald of het autorijbewijs hebben. Als je Het theorie-examen voor de motor hebt gehaald, kun je vanaf 20 jaar praktijkexamen voertuigbeheersing en praktijkexamen verkeersdeelneming doen.

Ik ben 24 jaar en ouder..

Ben je 24 jaar en ouder…….
Dan kun je direct opgaan voor het rijbewijs A . Het examentraject bestaat dan uit theorie-examen en een AVB- en AVD examen.

Wat zijn de Annuleringsvoorwaarden van Osseforth Opleidingen?

Annuleringsvoorwaarden:

Annuleringen en/of verplaatsingen dienen uiterlijk 2 weken voor aanvang van de cursus te geschieden.

Bij annuleringen en/of verplaatsingen binnen twee weken zal er 50% van het totale cursusbedrag bij u in rekening worden gebracht.

Bij annuleringen en/of verplaatsingen binnen 1 week voor aanvang van de cursus zal het totale cursusbedrag bij u in rekening worden gebracht, tenzij schriftelijk anders met u overeengekomen.

Eventuele tariefwijzigingen onder voorbehoud.

Betalingsconditie: 30 dagen netto, tenzij schriftelijk anders met u overeengekomen

Vernoemde prijzen zijn exclusief 21% B.T.W., tenzij schriftelijk anders met u overeengekomen.

Motor theoriecursus vestiging Sittard-Geleen - Osseforth | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2021