De langste rijles van Nederland 2015

  • home
  • de langste rijles van nederland 2015

De langste rijles van Nederland 2015

Al sinds jaar en dag verzorgt Osseforth Opleidingen autorijlessen overal in Limburg. Wie kent niet de rode lesauto’s in het dagelijkse straatbeeld? Maar nog nooit is een leerling  naar Groningen gereden.
Afgelopen donderdag 5 maart was het zo ver: "De langste rijles van Nederland 2015" ging van start. De rijles werd gereden met het nieuwste model Opel Corsa. De langste rijles is gestart in Vaals en geëindigd in Groningen. Er gingen 2 leerlingen mee, deze hebben de fotowedstrijd gewonnen. Officieel zijn ze gestart  bij het drielandenpunt in Vaals. De leerlingen hebben de rijles natuurlijk niet in een keer gereden. Ze hebben een aantal tussenstops gehad om de benen te strekken en om de verhalen uit te wisselen. Zo zijn ze gestopt bij o.a. Opel Hekkert in Sittard, hier heeft Opel een cadeau cheque uitgereikt aan de leerlingen. Vanuit hier zijn ze nog even naar de Opel dealer in Venlo gereden waar koffie en vlaai klaar stond. Toen werd het toch eens tijd om vanuit Limburg richting Apeldoorn te rijden, om hier een bezoekje te brengen aan Paleis het Loo. 
Na Apeldoorn stond het  TT circuit in Assen op de planning. Hier hebben de 2 leerlingen en Simone een rondje op het circuit mogen rijden, wat een top ervaring was! Toen op naar de eindbestemming Groningen, hoe dichter ze bij Groningen kwamen, hoe enthousiaster het overige verkeer werd. Er gingen duimpjes omhoog en er werd gezwaaid!

Jill over "de langste rijles van Nederland":

Hoi ik ben Jill, ik ben 16,5 jaar en sinds 2 maanden les ik bij Osseforth Opleidingen. Mijn rij-instructrice vertelde mij van de foto wedstrijd, waarmee je de “langste rijles van Nederland”  kon winnen. Ik bedacht: “ik ga proberen, zoveel mogelijk klasgenoten in de auto te proppen”. Dit was gelukt, 7 stuks. Toen heb ik snel de foto doorgestuurd.

Op facebook zag ik dat ik de wedstrijd had gewonnen, samen met een ander meisje. Ik vond het sjiek dat ik eruit gekozen was. Op de heen weg, zijn we eerst naar Vaals gereden, vanuit daar naar Opel Hekkert Sittard. Daar hebben we een diner cheque ontvangen en lekkere chocola. Daarna zijn we na Opel Hekkert Venlo gereden en daar kregen we koffie met vlaai. Op de heen weg hebben Eva en ik ons afgewisseld met rijden.  In Apeldoorn zijn we langs paleis Het Loo gekomen en in Assen hebben we allemaal een rondje op het TT Circuit mogen rijden en vanuit daar zijn we na Groningen door gereden, waar Osseforth ons een hotel gereserveerd had. 'S avonds lekker in de stad gegeten, en erna terug naar het hotel gegaan om daar onze rust te pakken voor de terug reis. De volgende morgen na het ontbijt zijn we naar De Zeehondencreche in Pieterburen geweest. Toen zijn we afwisselend van elkaar aan de lange reis na Limburg begonnen.

Het was een super en om nooit te vergeten ervaring. Hierbij bedank ik Osseforth en Opel Hekkert voor de overnachting en de dinercheque. En natuurlijk mijn super rij-instructrice Simone om dit avontuur met ons aan te gaan, dankjewel je was super!

Eva over "de langste rijles van Nederland": 

En toen kon je een rijles naar Groningen winnen!

Mijn instructeur gaf me tijdens mijn rijles twee formulieren, waarvan ik eerst dacht dat ze beiden over mijn Tussentijdse Toets gingen, maar niets bleek minder waar. Er zat één formulier tussen waar op stond hoe je de langste rijles van Nederland kon winnen! Wauw! Ik ben meteen op de site van Osseforth alle informatie op gaan zoeken, en direct aan de slag gegaan! Je moest en ludieke foto maken met een auto, instructeur of iets anders van Osseforth. Tijdens de rijles die volgde zijn we op het terrein in Elsloo wat grappige foto's gaan maken, en daarna was het alleen maar afwachten. Mijn geluk kon dan ook niet op toen ik de bewuste maandag gebeld werd door Simone en hoorde dat ik het gewonnen had!


De dag voor vertrek stond Simone met de nieuwe Opel op de stoep, zodat ik nog snel een testritje kon maken. De auto reed goed, en ik raakte steeds enthousiaster over onze reis!
Donderdag 5 maart stond als eerste L1 Radio aan de deur om een aantal stukjes op te nemen die ze uit konden zenden overdag. Later kwamen ook Simone en Jill en al snel waren we op weg naar Vaals. Eenmaal daar even met veel lachen en gieren een aantal foto's genomen en daar de échte reis begonnen. Met tussenstoppen bij Hekkert in Sittard en in Venlo gingen we richting het noorden van het land. Jill en ik wisselden elkaar af, we namen af en toe een plaspauze, maakten nog een leuke tussenstop in Apeldoorn (Even Apeldoorn bellen!) en kwamen zo uiteindelijk iets na 4 uur uit op het circuit in Assen! Supergaaf! Alle drie hebben we om de beurt over het circuit kunnen crossen, hartstikke tof! Helaas moesten we daarna weer verder, maar niet getreurd, want onderweg van Assen naar Groningen hebben we het gewoon nog altijd heel gezellig gehad! Eenmaal in Groningen aangekomen hadden we het hotel snel gevonden, de auto geparkeerd en zijn we lekker gaan chillen. We zijn gezellig gaan uit eten en daarna nog even in de lounge van het hotel gaan zitten. Jill en ik waren erg moe, dus we zijn snel daarna gaan slapen.


De dag erna hebben we lekker een beetje uitgeslapen, rustig ontbeten, spullen ingepakt en snel weer de weg op! Here we go again! Op naar de zeehondencreche! We reden Groningen via een autoweg uit, en konden zo nog snel een fotoshoot houden bij het bord dat Groningen aankondigde. Lachen! Daarna via een veldweg richting Pieterburen "gecrosst". De zeehondencreche was heel leuk en indrukwekkend, vooral om te zien dat het met de herstellende zeehondjes al zo goed ging! Daarna terug via Groningen afdalen naar het zuiden. Lekker een muziekje aan, gezellig kletsen, en zeker heel veel van elkaar en van Simone leren. We zijn lekker op ons gemak terug naar het zuiden gereden, en hebben het echt heerlijk gehad.
Wat een ontzettend leuke en leerzame trip. Het waren twee prachtige dagen! Als het kon, zou ik het zo weer doen!

Hoe Simone Schirmacher "de langste rijles van Nederland" heeft ervaren:

Wat een ervaring, de langste rijles van nederland. De voorbereiding was best wel intensief. Wedstrijd, kandidaten, hotel en ook de route er naar toe alles moest geregeld worden. En natuurlijk de inschrijving van het Guinnessbook of Records.De nieuwe Corsa ook zelf even rijden, wat een fijne auto.  Donderdag 5 maart was het zover, eerst Jill ophalen en toen Eva. Daar was Judith van L1 al gearriveerd en had Eva haar eerste interview al gegeven. Op naar VAALS ons startpunt en even opwarmen met een leuke route binnendoor. De dames hadden er zin in, dus bij de eerste fotoshoot lachende gezichten. De reis ging beginnen ,eerst naar Opel Hekkert in Sittard om een cheque te mogen ontvangen voor een diner en overnachting in GRONINGEN.  Dan naar Venlo en ook daar een warm welkom met koffie en vlaai. Rond de middag echt tijd om Zuid Limburg te verlaten en op naar Apeldoorn, om daar een bezoek te brengen aan Paleis t Loo. Om die richting op te gaan moet er natuurlijk over de snelweg gereden worden en dit was best spannend zeker als het nu om tientallen km's gaat. Het duurde even maar ook toen zat Eva in haar flow, de snelweg is en spel van afstand en snelheid. In Apeldoorn even de benen strekken. Erg leuk om te zien dat het overige verkeer heel enthousiast reageerde, dit resulteerde in duimpjes omhoog en lachende mensen. We gingen weer op weg dit keer bestemming Assen, waar een afspraak hadden om een aantal rondjes op het circuit te rijden. Dit was echt top!!!!  Jill en Eva straalden van oor tot oor en ik natuurlijk ook.  Voldaan vertrokken we naar de eindbestemming Groningen.  Toen we de afrit af kwamen meteen centrum Groningen waren de dames meteen onder de indruk, wat een grote stad, studenten..... fieters links en rechts is er ook wat plek voor ons?  Gelukkig ....hotel in zicht ook de eerste parkeergarage getrotseerd, we zijn er.   Inchecken, opfrissen en lekker gaan dineren. Hekkert bedankt voor de gulle cheque. Volgende ochtend weer fris en vrolijk op, had de dames een extra uurtje gegeven zodat we uitgerust op weg konden. Nu starte Jille achter het stuur, deze had even wat moeite om op te starten maar met een paar goede leermomenten wist ook zij zich een weg te banen door de grote stad. Even heel ander terrein  op weg naar pieterburen de zeehonden crèche. Wat een schatjes en super dat er mensen zijn die voor deze dieren zorg dragen. Half 1 op weg naar Limburg we willen toch voor het donker terug zijn. Afwisselend van elkaar voelen de dames zich al helemaal thuis in die nieuwe Corsa en cruisden we met veel plezier terug naar huis. Even een tussenstop tanken en een lunch. En zo waren we rond half 7 weer in Limburg.  Waar de dames moe maar voldaan weer thuis zijn gearriveerd.  Ik kijk met een stralende glimlach terug naar de afgelopen dagen, ben echt supertrots op Jill en Eva. En hoop dat deze ervaring een kroon is bij het behalen van hun rijbewijs.

Dames bedankt!

De langste rijles van Nederland 2015 | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2020