Redactie
Redactie
maand: juli 2018

Warme temperaturen zorgen voor hitte in je auto

Warme temperaturen in de auto, wat doe je hieraan?

De afgelopen dagen is het heel erg warm geweest. Ook de weersverwachting voor de komende week toont weer temperaturen tegen de 30 graden aan. 

Wanneer hebben we veel last van de warmte? In de auto! Airco of geen airco, lees alle tips goed door en doe je voordeel ermee. 

Be prepared

Erg voor de hand liggend, parkeer je auto in de schaduw. Is er geen plekje te vinden in de schaduw, tja... dan moet je wel parkeren in de zon. Zorg er dan wel voor dat je een zonnescherm plaats op de voorruit van je auto. Het dashboard wordt door de zon hartstikke warm en de warmte die daarvan afkomt blijft in de auto. Met een zonnescherm weer je de zon af.  

Voordat je stapt achter het stuur

Open alle ramen van je auto en zet je ventilatiesysteem, airco of geen airco, volop aan. De warme lucht in je auto en in het ventilatiesysteem moet uit je auto. Een must als je geen airco hebt, neem flesjes water mee de auto in. Geen energiedrankjes of caffeine houdende drankjes, water is het allerbeste! 

Als je gaat rijden

Als je een airco in de auto hebt zet deze dan niet helemaal open. Het is slecht voor het milieu, je brandstofverbruik kan verdubbelen. Belangrijker is dat het verschil in temperatuur met buiten dan veel te groot wordt. Houd als vuistregel aan dat de temperatuur niet meer dan 5 graden mag verschillen. Laat het in de auto in ieder geval niet kouder worden dan 22 graden. 
Heb je geen airco dan is het het beste om het raam bij de bestuurder open te zetten en het achterraampje aan de andere zijde van de auto. Dit is de beste manier om het zo koel mogelijk te houden. 

Warm weer met temperaturen tegen de 30 graden is er lekker. Maar een dagje zoals vandaag, 20 graden een een klein buitje, is nog zo gek niet voor mens en auto!

Warme temperaturen in de auto - Osseforth Blog | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2020