Thorsten Luzius
Thorsten Luzius
maand: december 2014

Thorsten Luzius

Hallo lezer!

Mijn naam is Thorsten, 21 jaar oud en wonende in Spaubeek. Ik ben onlangs begonnen met auto rijlessen bij Osseforth met Rob Cuijpers als instructeur. Ik heb bewust gekozen voor Osseforth omdat hier veel positieve geluiden over te horen waren en ik kon Rob al van te voren. Voordat ik ben begonnen aan de praktijk lessen heb ik mijn theorie al gehaald, hier hoef ik me dus geen zorgen meer over te maken en dit biedt wel een voordeel doordat je alle theorie meteen in de praktijk kunt toepassen. Ik heb vervolgens een proefles aangevraagd en merkte meteen dat er een fijne sfeer in de auto hing en dat mij dit goed ging bevallen.

De rijlessen zijn elke keer een verassing op zich. Je krijgt vaker huiswerk mee waar je mee aan de slag kunt gaan, maar elke les wordt op een andere manier ingevuld. Rob weet mij altijd goed te triggeren door onverwachte dingen te vragen of opdrachten te geven waardoor je scherp blijft achter het stuur. Tijdens de les is het uiteraard niet erg om fouten te maken, je bent immers nog lerende! Soms laat Rob mij met opzet een fout begaan en vraagt me erna wat ik nu eigenlijk gedaan heb en waarom. Op deze manier zie ik snel in dat ik een fout gemaakt heb en denk ik nog eens goed na voordat ik hem weer dreig te maken. Rob weet goed hoe hij me moet benaderen en kan me duidelijk uitleggen wat ik fout doe. Ik merk ook dat de leerling die les heeft na mij op een eigen manier benadert wordt door Rob. Op deze manier worden de lessen heel persoonlijk gegeven, wat ik als prettig ervaar.

Gedurende de les is het gebruikelijk om te praten over allerhande dingen. Op deze manier leer je meerdere dingen tegelijk te doen maar maak je het natuurlijk ook gezellig in de auto, dat is ook heel belangrijk! Een goede klik is tussen instructeur en leerling vind ik van belang, anders ga je lessen meer als een last zien dan als een leuk voortgangs proces.

De communicatie vind ik prettig verlopen. Er wordt regelmatig contact gehouden en je kunt zelfs je voortgang bekijken in de rijlessen app! Dit is handig voor mij, maar ook voor mijn ouders.

Ik heb op dit moment nog problemen met ver vooruit kijken, gelukkig word ik hier goed in gecoacht en merk ik zelf ook vooruitgang. Elke keer als je een speciale situatie hebt voorzien en er actie op onderneemt is toch weer een kleine overwinning. Ik heb nu ongeveer 15 lessen gehad en kijk er al  erg naar uit om dat roze pasje op te gaan halen in het gemeentehuis! Ik ben er van overtuigd dat ik deze in samenwerking met Rob snel kan halen.

Groetjes,

Thorsten 

Thorsten Luzius - Osseforth Blog | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2020