Motor opleiding/ Osseforth Motorpoint
Motor opleiding/ Osseforth Motorpoint
maand: september 2016

Motor nazomerrit 2016 in één woord fantastisch!

Deelnemers motor nazomerrit 2016 Osseforth Opleidingen


Ingrediënten

  • 58 motorfietskes
  • 62 motormuizen (huh…..incl. duo passagiers :-)
  • Koffie en vlaai
  • Een portie goeie zin
  • Blauwe lucht
  • Zon
  • Lekker temperatuurtje

De bereiding?

Uitleg rijden nazomer motorrit 2016 Osseforth Opleidingen

Dat is het geheim van de kok…….maar het resultaat is verrukkelijk: Zondagochtend 25 september om 10u bij Osseforth Opleidingen: NAZOMERRIT 2016!

Tussen 9.45u en 10.00u rollen de motoren het oefenterrein in Elsloo op. Wat een fantastisch gezicht, 58 motoren in twee rijen naast elkaar. Onder het genot van een lekker kopje koffie en een heerlijk stukje Limburgse vlaai wordt er gezellig bij gekletst. De stemming zit er goed in, maar wat wil je ook met zo’n heerlijk weertje en een mooie rit voor de boeg.

Om 10.30u is er een korte uitleg met betrekking tot het rijden in een groep. De belangrijkste punten worden nog even aangehaald. Geen overbodige luxe, aangezien sommige deelnemers vrij kort in het bezit zijn van het motorrijbewijs. Daarna worden er 9 groepjes gevormd en kiest ieder groepje een voorrijder uit. Klaar voor vertrek! Met tussenpozen van zo’n 2,5 minuut vertrekken de groepjes. Yes, we zijn onderweg!

Ronkende motoren

Verzamelen motor nazomerrit 2016 Osseforth OpleidingenWe zetten koers richting Maastricht. Rijdend op de Maasboulevard gaan we de grens over bij het eerste Belgische plaatsje Ternaaien. De route zal verder gaan naar het Zuiden, tot aan Aywaille. Van daaruit de kant van Theux op en dan weer langzaam naar het Noorden. Oftewel een 165km grotendeels in het Belgische land tussen Luik en Aken :-).

Na ongeveer een uurtje hebben we onze eerste stop, even de beentjes strekken. Een aantal groepen zijn al verder en andere groepen staan nog even bij elkaar. Al snel komen de sterke verhalen op gang! Jammer genoeg wordt deze gezelligheid verstoort. Het bericht komt binnen dat Laura een ongelukje heeft gehad. Dat is even goed schrikken. Zo zie je maar weer, een ongeluk zit in een klein hoekje! Iedereen weer een beetje bekomen van de schrik, zetten we de rit verder.

Na ruim een uur komen we aan op onze lunch plek. Een echte Belgische Friterie. Als eerste even informeren naar de toestand van Laura. Gelukkig valt het achteraf gezien mee…pfoe…..daar zijn we allemaal heel erg blij om. Amai, dan kunnen we nu onze patatekes en hamburgers bestellen. Buik vol, extra killootjes voor een goede wegligging…… gaan we weer.

Onder de stralende zon rijden we verder over kronkelende weggetjes met hier en daar heerlijke haarspeldjes :-). Onderweg wordt er nog een paar keer gestopt om even bij te komen en om te voorzien in de behoeften van eenieder (ijsje, drankje, plasje, sigaretje…enz). 

Tijd om ervaringen uit te wisselen

Rond de klok van 17u rijden we in Beek en daar ruiken we het al..….een echte BBQ geur komt aan onze neusjes voorbij! Bij het oprijden van het oefenterrein zien we Frank en de rest van de crew hard bezig de worstjes lekker bruin te krijgen. Een heerlijke BBQ met veel gezelligheid volgt.

Bbq als afsluiter nazomerrit motor 2016 Osseforth OpleidingenEen mooie gelegenheid om met veel mensen te praten, ervaringen uit te wisselen en de beleving te proeven. Het klinkt allemaal zeer positief…..mooi toch :-). Nadat de buikjes wederom gevuld zijn, volgt er als afsluiting nog een lekker kopje koffie. Rond 19.30u rijden de laatste ronkende fietsen van het oefenterrein af en verdwijnen langzaam in de schemer!

Nazomerrit 2016 zit erop. Wat een fantastische dag. Heren van de routevoorbereiding, collegae, mensen achter de schermen en natuurlijk alle deelnemers…. Iedereen maar dan ook echt iedereen: HARTSTIKKE BEDANKT!

Tot maart….. VOORJAARSRIT 2017 …… zien we meneer pastoor ook weer :-).

 

Marc Tholen motor rijinstructeur Ossforth Opleidingen

 Groet, Marc

Motor nazomerrit 2016 een top dag! - Osseforth Blog | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2020