Instructeursopleiding
Instructeursopleiding
maand: oktober 2018

Mark waardeert de structuur dat contactonderwijs biedt

Ik was werkzaam in de metaalindustrie. Niet verkeerd werk, maar eigenlijk helemaal niks voor mij. Omdat ik zeker wist dat het werk dat ik deed niet bij mij hoorde ben ik er ook mee gestopt. Ik heb vervolgens een wereldreis gemaakt van 7 maanden lang. Ik heb Bali, Nieuw-Zeeland, Australië en Thailand bezocht. Tijdens de reis kwam ik tot inzicht dat ik graag met mensen omga en ze graag wat bijleer. Daarnaast houd ik erg van autorijden... Ik kwam erachter dat rij-instructeur het werk is dat op mijn lijf geschreven is. En dan beginnen met auto rij-instructeur en dan verder uitbreiden.

Meerwaarde van de informatiebijeenkomst

Ik was aanwezig bij een een informatiebijeenkomst waar de coordinator van de opleiding, Marcel van den Bragt, voorlichting gaf over de instructeursopleiding. Toen duidelijk werd dat er contactonderwijs geboden werd, raakte ik nog meer enthousiast. Dat ik de instructeursopleiding zou gaan volgen was wel duidelijk. Maar een zelfstudie is niks voor mij. Structuur, wekelijks weten waar je aan toe bent met huiswerk vind ik heel fijn. Toen werd me duidelijk dat ik de opleiding bij Osseforth Opleidingen zou gaan volgen.De instructeursopleiding heb ik gevolgd bij Marcel en voor verdieping, RVV, kwam ik bij docent Ingrid terecht. Ook handig bij Ossforth Opleidingen is de online vragenbank. Nadat ik theorie had gestudeerd kon ik vervolgens online oefenexamens maken. Zo kon ik toetsen welke theorie ik wel al beheerste en welke niet. 

Taakprocessen uitvoeren en overbrengen op leerling

Het meest relevante wat ik heb geleerd tijdens de studie zijn de taakprocessen. Taakprocessen zijn eigenlijk 5 stappen die je moet doorlopen bij elke verkeerssituatie. Taakprocessen zijn in chronologische volgorde: waarnemen, voorspellen, evalueren, beslissen en handelen. Mijn rijvaardigheid is getoetst tijdens een examenrit. Tijdens die rit heb ik hardop de taakprocessen moeten benoemen. Mede aan de hand daarvan werd mijn rijniveau bepaald. Ik vond dit een zeer prettige toets. En ik vind het ook heel belangrijk om deze taakprocessen te leren aan mijn leerlingen. Ook zij moeten leren hoe je een verkeerssituaties veilig aangaat. 

Aanrader instructeursopleiding

De instructeursopleiding bij Osseforth Opleidingen is praktisch en gestructureerd. Doordat er contactonderwijs was heb ik al mijn toetsen goed kunnen voorbereiden en heb ik de gehele opleiding goed doorlopen. De docenten zijn kundig, dus ik raad zeker deze instructeursopleiding aan!

> Geïnteresseerd in een informatiebijeenkomst, de instructeursopleiding en/of bijscholing? Neem dan een kijkje op onze website of bekijk gelijk de verschillende (start)data.

Mark waardeert structuur contactonderwijs - Osseforth Blog | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2020