Redactie
Redactie
maand: juli 2017

Kies je 2toDrive begeleider zorgvuldig uit

In 2011 is het 2toDrive ingevoerd. Met de invoering van 2toDrive is het mogelijk om vanaf 16,5 jaar te beginnen met autorijlessen. Vanaf je 17e verjaardag mag je opgaan voor het rij-examen. Als je slaagt mag je, tot je 18e verjaardag, alléén autorijden met een 2toDrive begeleider naast je in de auto. Het is dus belangrijk om goede coaches als 2toDrive begeleider uit te kiezen. Je kunt van deze personen veel leren. En zolang zij voldoen aan de eisen van 2toDrive begeleider mogen zij naast jou zitten in de auto én kun jij autorijden!

Nieuwe eisen begeleiders 2toDrive

 

Nieuwe eisen 2toDrive begeleiders

Er komt een nieuw wetsvoorstel waarin beschreven wordt dat 2toDrive begeleiders tijdens het coachen van het autorijden niet onder invloed mogen zijn van alcohol of drugs. Dit was kennelijk nog niet vastgelegd maar wordt dus strafbaar. 

Andere voorstellen die betrekking hadden op de 2toDrive bestuurders, vb. alcoholverbod, zijn niet aangenomen en worden wettelijk niet doorgevoerd. 

Jouw 2toDrive begeleider:

  • is minimaal 27 jaar oud
  • is minimaal vijf jaar in het bezit van het autorijbewijs
  • beschikt ten allen tijde over een geldig autorijbewijs, het rijbewijs mag niet zijn ingenomen of ongeldig verklaard
  • begeleider mag niet onder invloed zijn van alcohol of drugs, dus ook geen mededeling of proces-verbaal hiervoor

Vraag de begeleiderspas op tijd aan

Minimaal één en maximaal vijf 2toDrive begeleiders kun je kiezen. Jouw coaches kunnen zich aanmelden via de 2toDrive website. Pas als alle begeleiders zich hebben aangemeld kun je de begeleiderspas aanvragen. De begeleiderspas heb je al nodig bij de aanvraag van je autorijbewijs bij de gemeente. Dus, vraag je coaches op tijd en vraag je begeleiderspas op tijd aan. 

Meer informatie

Meer eisen begeleider 2toDrive betere coach - Osseforth Blog | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2020