Hedy Smeets
Hedy Smeets
maand: april 2014

Hedy Smeets

Hallo toekomstige rijbewijs bezitters,

Mijn naam is Hedy en ik ben 29 jaar. Alweer 11 jaar geleden was ik er, net als vele anderen, ook als de kippen bij om dat felbegeerde papiertje binnen te halen. En met succes…! Sindsdien ben ik regelmatig op de weg te vinden geweest.

Maar nu moet ik, omdat ik een jaar in Canada heb gewoond, onverwachts opnieuw op examen voor mijn B-rijbewijs. Na thuiskomst bleek namelijk, dat de mogelijkheid om het Canadees rijbewijs terug naar Nederlands over te zetten, beperkter was dan ik dacht. Flink balen dus, want nu moest ik weer helemaal opnieuw beginnen en dat is best lastig wanneer  je je in al die jaren een eigen rijstijl eigen hebt gemaakt.

Nadat ik mij door het theorie-examen heen had geslagen, moest ik aan de praktijk gaan geloven. Dan is het altijd fijn wanneer er een rijschool in de verre familie zit, dus zodoende ben ik bij Osseforth beland. Na de proefles was ik zelf toch ietwat teleurgesteld: 8 lessen was het advies. Dat leek mij ietwat overdreven. Ik reed immers al 10 jaar probleemloos rond? Dat ik dat niet geheel volgens CBR-standaard deed, had ik mij wel al op ingesteld, maar ik dacht zelf eigenlijk meer aan 2 of 3 lesjes ‘bijschaven’ en dan hup op examen!

Nu ik echter 6 lessen verder ben, vind ik het haast jammer dat het niet meer lessen zijn... Ik had namelijk nooit verwacht dat ik nog zoveel zou opsteken! En dat zou ook vast niet gebeurt zijn, wanneer ik geen instructeur had gehad die in mijn geval een uitdaging zag. Motiverend les geven aan iemand die al jaren rijervaring heeft, is namelijk een vak apart.

Gelukkig wist Rob Cuijpers als geen ander mijn lessen interessant te maken. Hij had snel door wat voor een type leerling ik ben en speelde daar heel goed op in. Prima rijden deed ik dan al wel, maar Rob heeft het daarnaast zeker voor elkaar gekregen om mijn rijstijl op subtiele wijze nog meer CBR-proof te maken, zonder daarbij teveel van mijn eigen stijl af te wijken. De uren vlogen om met dank aan zijn levendige en persoonlijke aanpak.

 Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik, mede dankzij Rob, probleemloos mijn examen ga halen en mocht dat onverhoopt toch niet in één keer lukken, dan ga ik met alle plezier nog een paar lessen langer ‘bijschaven’ bij hem! Chapeau Rob, je hebt me versteld doen staan.

 

Leerling in de kijker bij Osseforth | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2020