Leerling in de kijker
Leerling in de kijker
maand: november 2016

Dennis van der Veeke gaat goed voorbereid op examen

Hallo,

Dennis van der Veeke is Leerling in de kijker november 2016

Ik ben Dennis van der Veeke en ik ben 18 jaar. In het voorjaar van 2016 ben ik begonnen met mijn rijlessen bij Osseforth. Als eerste kreeg ik een proefles waarbij je kennis maakt met Osseforth zelf, en nog belangrijker, de auto. 

In het begin was het lastig, met de koppeling werken en vooral het schakelen viel niet mee. Er is veel tijd gestoken in het zorgvuldig uitleggen hoe een auto in elkaar zit, en wat er gebeurt met de auto in bepaalde situaties.
Hierdoor kreeg ik al na een tijdje de auto goed onder controle; ik kan goed met de koppeling overweg, schakelen gaat me goed af, scherpen bochten maken of door smalle straatjes gaat goed. 

Mijn rijlessen worden gegeven door Rob Cuijpers, die me vooral begeleidt in het overige deel van het autorijden; het rondkijken, gevaarherkenning, doorstroming, economisch rijden en vooral, het goed door en rond de auto kijken. 
Met het goed door en rond de auto kijken heb ik nu nog moeite. We oefenen er iedere les hard aan om dat te verbeteren. Er worden routes gepland die mij echt forceren om goed rond te kijken, en meestal gaat dat goed, maar soms moet er in gegrepen worden. Bij Rob zit je wel veilig in de auto; als iets dreigt mis te gaan onderneemt hij actie en voorkomt ie dat dat gebeurt en laat je daar van leren. De rijles wordt altijd achteraf geëvalueerd. 

Ik heb aardig lang gewacht met het behalen van mijn theorie examen. Dit heb ik met opzet gedaan zodat ik eerst wat ervaring kon krijgen in het autorijden, zodat de autotheorie makkelijk geleerd kon worden, met succes. De autotheorie heb ik in één keer gehaald, mede door de hulp van het E-Learning systeem wat Osseforth te bieden had.

Op de tussentijdse toets heb ik vrijstelling gekregen van de bijzondere verrichtingen. Dit zal me zeker gaan helpen tijdens het examen. Ook heb ik wat goed kritiek gekregen van het CBR over mijn rijstijl, en wat ze graag beter zien. Ik streef ernaar om dit op mijn examen te kunnen laten zien en daardoor mijn rijbewijs haal.

Ik heb nog steeds moeite met het goed scannen, overal rond kijken en bij sommige situaties ook gevaren herkennen. Dit blijf ik uiteraard oefenen met Rob, en ik heb er alle vertrouwen in dat ik mijn rijbewijs ga halen.

Dennis van der Veeke 

Dennis mag binnenkort op voor zijn rij-examen. Ook benieuwd of hij gaat slagen voor de eerste keer? Volg dan onze Facebook-pagina.

 

Dennis van der Veeke is goed voorbereid - Osseforth Blog | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2020