Arno Rutten
Arno Rutten
maand: november 2014

Arno Rutten

Hallo ik ben Arno,

Mijn 35ste jaar als rijinstructeur en mijn 22ste jaar bij Osseforth loopt.

Sinds 15 jaar doe ik ook de automaat rijlessen en werk ik ook met mensen met beperkingen. Zowel lichamelijk als geestelijke beperkingen.
Niet alleen rijbewijs kandidaten maar ook mensen met een rijbewijs. Ze hebben vaak lang niet gereden of kennen angsten. Daarnaast doe ik  rij testen met mensen die medisch zijn, dus ook mensen van boven de 80 jaar.

“ Dit alles is soms monnikenwerk. Alhoewel ik niet geschikt ben voor het klooster…”
Mijn werk doe ik met een lach en een traan. Een traan van vreugde als al het werk vruchten heeft afgeworpen.

Als pure praktijk man is het omgaan met de snel groeiende techniek wel moeilijk. Ik heb daarin de slag gemist, maar geleidelijk aan leer ik bij. Al druppel ik er altijd achteraan.

De verhalen zijn legio van mensen die door gezondheids problemen er 2 tot 4 jaar over hebben gedaan. èèn verhaal heb ik eruit gelicht:

Een mevrouw met zwaar long emfyseem. 12 -14 uur per dag aan het zuurstof, gaat na een zware winter op examen. “Ik heb de auto kort bij de ingang gezet zodat ze niet ver hoeft te lopen." Voordat we starten met de rit legt ze haar hoofd eerst op het dak van de auto en daarna op het stuur en zegt: “kom maar naar binnen, het gaat niet vandaag”. Waarop de examinator zegt: “neem de tijd en als u er klaar voor bent dan beginnen we”.  Het examen zelf gaat fantastisch en mevrouw loopt na het examen terug naar het examen bureau. De examinator zegt: “ik had van alles verwacht, maar dit niet ‘ongelofelijk’”.  Buiten bij de auto staan haar 4 dochters te wachten. De examinator zegt: “Mam is geslaagd! kom maar mee naar binnen “. Daar ontstond een feestje!!

Alles is afgehandeld en een andere examinator zegt: “Arno, kun je zeggen dat deze vrouwen naar buiten gaan? “. Waarop ik zeg: “nee Jan, ten 1ste jullie hebben ze zelf binnen gelaten en ten 2de uit onderzoek is gebleken dat mannen 2500 woorden en vrouwen 7000 woorden per dag spreken en heb je een vrouw van 10.000 woorden. Dan moet je wachten……”.

Wat ik met dit bovenstaande verhaal wil zeggen is dat iedereen zijn rijbewijs kan halen!

Groetjes,
Arno

 

Instructeur in de kijker bij Osseforth opleidingen | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2020