E achter B

Wanneer E achter B nodig?

Je hebt een BE rijbewijs nodig als de aanhanger inclusief laadvermogen meer weegt dan de ledige massa van het motorvoertuig. Maar er zijn uitzonderingen op de regel.

Met ledige massa van het motorvoertuig wordt bedoelt het gewicht van de auto zonder passagiers en lading. Je kunt de ledige massa van jouw auto opzoeken in het kentekenbewijs deel 1

Dé BE rijbewijs regels

  • Als de aanhanger inclusief laadvermogen meer weegt dan de ledige massa van het motorvoertuig
  • De massa van de totale combinatie meer bedraagt dan 3500 kilogram.

Met het E achter B rijbewijs ben je dus niet beperkt in het gewicht van de aanhangwagen die getrokken mag worden.

Overige bijzonderheden

  • Let op de technische mogelijkheden van het trekkend motorvoertuig, ofwel de maximale trekhaaklast. Deze maximale belasting staat vermeld op het kentekenbewijs.
  • Het trekkende voertuig mag niet meer dan 3.500 kilogram wegen. Is dit wel het geval dan heb je een vrachtwagenrijbewijs nodig.

E achter B halen? 

Osseforth Opleidingen Limburg biedt verschillende mogelijkheden voor het behalen van het aanhangerrijbewijs. Je kunt proefles en vervolgrijlessen volgen vanaf Elsloo, Heerlen en Maastricht. Nieuwe startlocatie: Venlo!
Interesse in het rijden met de aanhanger? Schrijf je dan in voor een vrijblijvende proefles van 90 minuten voor € 49,50.

Inschrijven proefles

of bekijk prijzen

Wanneer BE rijbewijs niet nodig

Rijbewijs B geeft de bevoegdheid tot het besturen van een personenauto met een aanhangwagen die inclusief laadvermogen niet meer weegt dan 750 kilogram. Er bestaat echter een uitzondering op deze regel.

Je mag met het autorijbewijs een aanhangwagen trekken die meer dan 750 kilogram weegt als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • De aanhangwagen mag, inclusief laadvermogen, niet meer wegen dan de ledige massa van het motorvoertuig dat de aanhangwagen trekt
  • De toegestane maximum massa van de totale combinatie mag niet meer bedragen dan 3.500 kilogram

Waarom je kiest voor Osseforth Opleidingen in Limburg

  • Klanttevredenheid van gemiddeld cijfer 8,7 via Springest
  • Lid BOVAG rijscholen, driesterren lid
  • De rijschool met meer dan 40 jaar rijleservaring!

Osseforth Opleidingen Limburg, finalist Beste opleider van Nederland 2017!

8.7
Score voor Osseforth Opleidingen na 1514 ervaringen:
 
Thom de Ras: "Zeer goede en kundige instructeur echter veel problemen met het voertuig. 1 lesuur is in het water gevallen omdat de bus fatsoenlijk functioneerde en vervolgens een half uur bij de garage gestaan. Ipv van de geplande ( en betaalde) 4 uur lestijd, 2,5u les gehad. Erg jammer. De flexibiliteit van de lessen was ook erg jammer. Onverwacht een begrafinis gehad, hiervoor ruim van te voren contact gezocht om te kijken naar een oplossing om de lessen te verzet, maar helaas geen oplossing. Echter we de lessen gewoon moeten betalen. Van de in totaal 11 betaalde lessen met pijn en moeite er 7,5 kunnen hebben vanwege kapot voertuig en begrafenis. "
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 7.7."
08-03-2019 Eijsden
Dhr./mevr. : "Aangenaam"
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 9."
27-02-2019
Ivar Ariës: "Zeer positief, prettige rustige instructeur met duidelijke instructies."
Ik geef Osseforth Opleidingen gemiddeld een 8.7."
15-02-2019 Maastricht
E achter B nodig? Lees BE rijbewijs regels - Osseforth | Osseforth Opleidingen - De trendsetter in Opleidingen © 2019